Tízezreket mozgatott meg az őszi Balaton

Forrás: turizmus.com

 2015. október 06. 17:15

Legalább 20 ezren látogattak el arra a 162 programra, amelyet szeptember 25. és október 5. között szerveztek a Balaton körüli települések annak érdekében, hogy bebizonyítsák, nyár után is érdemes ide elutazni.

A Nyitott Balaton elnevezésű akcióban a kulináris fesztiválok, az ingyenes vitorlástanfolyamok voltak a legnépszerűbbek – mondta Fekete Tamás, a tó körüli turisztikai szervezeteket tömörítő szakmai érdekképviselet, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.

Dani Barbara, Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője szerint: a Nyitott Balaton akció vége után is érdemes lesz a Balatonra utazni. A kirándulások mellett, sok turistát vonzhat például a Siófoki Halfesztivál (október 9-11.), ahol minden balatoni halas ételt meg tudunk kóstolni a pontytöpörtyűtől a klasszikus magyar hekkig. A gasztronómiai kínálat azonban nem áll meg itt, hiszen a környékbeli pálinkák és fröccsök sem hiányozhatnak a halak mellől. Zánkára még október 17-én is elutazhatunk egy jó kis szüreti mulatságra. De aki nem tud eljönni a Balatonra októberben, annak azt ajánlják, hogy látogasson el a Balatonra Márton napján, amikor a balatoni borrégió újabb boros programokkal várja a vendégeket. Ennek a napnak a környékén a borosgazdák bemutatják az újboraikat és elfogyasztják vendégeikkel együtt az ízletes kemencében sült libacombot, megelőlegezve ez által a következő év gazdagságát. Ilyen rendezvénnyel várják a turistákat például Badacsonytördemicen, Alsóörsön és Siófokon is.

A Nyitott Balaton akciót egyébként tavasszal ismét megszervezik. Májusban ismét fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy a Balatonra nem csak két hónapon át, júliusban és augusztusban érdemes elutazni. A tervek szerint ebben az időszakban nem egy alvó térség fogadja majd a Balatonhoz érkezőket, hanem nyitott vendéglátóhelyek valamint az évszaknak megfelelő programok.