Újra megnyitották az Aquasziget Esztergom Élményfürdőt

Forrás: szeretgom.hu

 2014. június 12. 16:40

Június 12-én próbaüzemben megnyitotta kapuit az Aquasziget Esztergom Élményfürdő. A nyitás napján kedvezményesen, 1000 forintért vehették igénybe a fürdőzni vágyók.

Az újranyitásról, a fürdő mellett épülő szállodával kapcsolatos tervekről a szeretgom.hu kérdezte Farkas Tamást, a fürdőt üzemeltető Investor 2005 Kft. képviselőjét.

 

Múlt héten született meg a döntés, hogy kinyit az Aquasziget, ugyanis az üzemeltetők mindenképpen szerették volna a szezont végigcsinálni, azonban állandó nyitva tartásra csak akkor lesz lehetőség, ha a jelenleg építés alatt álló szállodával közösen tud majd üzemelni az élményfürdő – tudták meg Farkas Tamástól. A tervek szerint egész nyáron nyitva lesz a fürdő. Arról, hogy ősszel lesz-e leállás, még egyeztetés folyik az önkormányzattal, de nem zárható ki az a lehetőség sem, hogy ősszel és télen is folyamatos működés lesz, ugyanis a tanítási szünetekben sok család látogat el hozzájuk. A nyári szezonban a szombatonként és vasárnaponként 1000-1500 vendégre, hétköznapokon 5-600 látogatóra számít a fürdő.

A rohamtempóban történő nyitás miatt még nem tudták az öltözőszekrények programozását elvégezni, ezért a mai napon próbaüzem zajlik. Ez azt jelenti, hogy a rendes ár helyett ma 1000 forintért lehet ellátogatni a fürdőbe. Amíg el nem készül a szekrények informatikai rendberakása, addig a fürdőzők sajnos nem tudják a dolgaikat elzárni, hanem kénytelenek maguknál tartani azokat. Az üzemeltető ezt kívánja kompenzálni a kedvezményes belépődíjjal. A wellness részlegbe látogatóknak nem kell aggódniuk az értékeik iránt, mivel mesterkulccsal ott zárhatóak a szekrények.

A fürdő az önkormányzattól bruttó 40 millió forintot kapott felújítási munkálatokra; a pénz egy részéből burkolási, fugázási, festési és vízgépészeti javításokat tudott elvégezni az üzemeltető. A szoros határidő miatt a szükséges javítási feladatok közül leginkább azok készültek el, amelyekre feltétlenül szükség volt a nyitáshoz. Ha ősszel leállás lesz, akkor a fennmaradó munkák akkor kerülnek elvégzésre. A kapott összeg felhasználásáról az önkormányzatot folyamatosan tételes elszámolásban részesül.

A mostani földgázas fűtési rendszer fenntartása horribilis összegeket emészt fel, ezért az üzemeltető szeretné hőszivattyús megoldásra átépíteni a rendszert, melyhez három kút engedélyeztetése már folyamatban van. A cserére azért is nagy szükség van, mert a mostani megoldással a medence vizének melegítése olyan költségekkel jár, hogy ha folyamatosan üzemelne az Aquasziget, akkor nem biztos, hogy nyereséges tudna maradni.

A távlati tervek között szerepel, hogy a szálloda elkészülte után egy minőségi szálláshellyel kombinált wellness üdülőközpontot kívánnak megteremteni. Gondolkodtak azon is, hogy létrehoznak egy stresszmentesítő klinikát, ahol szakemberek, orvosok és gyógytornászok várnák az olyan vendégeket, akik erős terheléssel járó munkát végeznek.

www.szeretgom.hu