Top 10 fiatal szakember: Bogyó István

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2019. július 22. 16:44

„Minden nap egy új lehetőség, hogy valami jobbat csináljak” – vallja Bogyó István (33), a Hotel Clark Budapest szállodaigazgatója.

A Lánchíd lábánál idén megnyílt négycsillagos Hotel Clark Budapest szállodaigazgatója, a BGF-KVIFK vendéglátó és szálloda szakán szerezte diplomáját 2009-ben. A főiskolai időszak alatt egy évet töltött az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a coloradói Broadmoor Hotelben dolgozott.

Bogyó István

Fotó: turizmus.com

Utolsó szemesztere előtt kapott lehetőséget arra, hogy recepciósként a Hotel Palazzo Zichy nyitó csapatának tagja legyen. Azonnal igent mondott, innen datálódik karrierje a Continental Groupnál. Egy év elteltével front office managernek nevezték ki, néhány évvel később pedig a Hotel Palazzo Zichy üzemeltetési igazgatója lett.

Kilenc év után, 2018-ban szállodaigazgatóként hagyta el a Lőrinc pap teret, s (cégcsoporton belül) új munkahelyére, a Hotel Clarkba költözött mint szállodaigazgató.

A szakmán belül fő érdeklődési területe a szállodaipar, közelebbről leginkább az üzemeltetéssel, operációval kapcsolatos teendők.

„Ebben a munkakörben nincs két egyforma nap, változatos és izgalmas, ez az, amit a legjobban szeretek benne – vallja. – Igyekszem minél inkább megfelelni a tulajdonos és a vendégek igényeinek és elvárásainak, miközben fontos, hogy olyan munkahelyi környezetet teremtsünk, amelyben a kollégáim is, én is örömmel dolgozunk.

Nincs számomra nagyobb siker annál, mint amikor közös erővel, együtt, csapatként oldunk meg feladatokat. Hiszek abban, hogy minden nap egy új lehetőség, hogy valamit jobban csináljak, szeretem úgy lecsukni a szemem, hogy megtettem minden tőlem telhetőt. Örülök, hogy tíz évvel ezelőtt csatlakoztam a Continental Grouphoz, ahol nemcsak szakmailag, de emberileg is nagyon sokat tanulhattam, és tanulok minden nap.”

Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal

A cikket eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük, amelynek újdonságaként bemutattuk a top 10 – technikailag, szavazategyenlőség miatt 12 – legígéretesebb fiatal szakembert is, akik a szakma kiválóságai voltak 2018-ban.

A turizmus TOP 50 kiadványa megrendelhető ITT.