Váratlanul elhunyt a Marriott International vezére

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. február 17. 09:57

A Marriott International bejelentette, hogy február 15-én váratlanul elhunyt elnök-vezérigazgatója, Arne M. Sorenson. A szakembernél 2019 májusában diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot, idén februárban a kezelések miatt korlátozta vezetői tevékenységét.

Sorensen volt a szállodavállalat történelmében a harmadik vezérigazgató, és az első olyan csúcsvezető, aki nem az alapító Marriott-család nevét viselte.

A 2012-ben kinevezett szakembert vizionárius vezetőnek nevezi a vállalat sajtóközleménye, amelyből kiderül, hogy irányítása alatt a cég erős növekedési pályára lépett. Ennek keretében került sorra például a Starwood Hotels & Resorts 13 milliárd dolláros felvásárlása.

Sorensen fáradhatatlanul dolgozott a vállalat fejlődéséért, a munkatársak, a szálloda- és franchisetulajdonosok, valamint a Starwood Hotels & Resorts érdekében - írták a közleményben.

Arne S. Sorensen

Fotó: Marriott International

"Arne kivételes vállalatvezető volt, sőt sokkal több is annál: kivételes emberi lény, mondta ifjabb J.W. Marriott, a Marriott igazgatótanácsának elnöke. „Arne imádta a szállodaipar minden területét, és sok időt töltött azzal, hogy járja a szállodáinkat világszerte és találkozzon a munkatársainkkal. Képes volt arra, hogy lássa, merre halad a szálloda- és vendéglátóipar.

Amikor Sorensen a betegsége miatt idén februárban kénytelen volt hátrébb lépni a vállalat irányításából, a cég két veterán Marriott-menedzsert bízott meg a vállalat napi szintű vezetésével. Stephanie Linnartz, a Marriott Csoport vendégfogadásért, technológiáért és üzleti lehetőségekért felelős elnöke, illetve Tony Capuano, a globális fejlesztésekért és működésért felelős elnöke mindaddig ellátják a globális vezérigazgatói feladatkört, amíg a Marriott igazgatótanácsa a következő két hétben ki nem nevezi az új vezérigazgatót.

A Marriott International az USA-beli Marylandben bejegyzett cég, amelynek portfoliójába jelenleg több mint 7500 egység tartozik, a világ 132 országában. A csoport 30 szállodamárkát üzemeltet.