Rástartol a kiutaztatásra a Pro Family Travel - Adriai nyaralások garantáltan

Forrás: Turizmus Panoráma

 2016. június 15. 11:21

Bővíti kiutaztatási tevékenységét, ennek jegyében Horvátországban jelentős kontingenst is lefoglalt a június közepétől szeptember közepéig terjedő időszakra a Pro Family Travel.
Az utazási iroda eddig is az Adriai-tengeri nyaralások egyik spe­cialistájának számított, de működésének 19 éve alatt javarészt beutaztatással foglalkozott, beutazó ügyfeleinek száma megközelíti az évi 40 ezret. A kedvező piaci trendeket meglovagolva most bővíteni szeretnék a néhány ezres kiutazói létszámot is, reményeik szerint már idén 40 százalékra sikerül feltornázniuk a kiutazás arányát – tudtuk meg Benda Zoltán tulajdonos-ügyvezetőtől.

 

Középkategóriás szállodák

A Vajdaságból származó szakember helyismeretének és kapcsolatainak köszönhetően az iroda elsősorban Horvátországba, Szlovéniába és Montenegróba kínál szállásokat és nyaralóprogramokat, és a minőség megtartása érdekében a bővítést is ebben a térségben tervezi. A komplett árualap elektronikus értékesítése már tavaly karácsony előtt megkezdődött, és január–március között nagyon jó előfoglalási eredmények születtek. Az Isztrián Porec és Rabac, a Kvarner-öbölben Opatija és Crikvenica, Dalmáciában Primosten, Omis és Makarska, a szlovén tengerparton pedig Portoroz és Koper különösen kelendőek.

Főleg középkategóriájú hotelekben kínálnak szállást büféreggelivel és -vacsorával. Ezeknek a szállodáknak rendszerint közvetlen tengerpartjuk, kültéri medencéik, változatos programlehetőségeik vannak, a szobák klimatizáltak, általában franciaágyasak és pótágyazhatók. Van a kínálatukban néhány apartman is, de ezekre tapasztalataik szerint egyre kisebb a kereslet.

 

Lekötések a dalmát tengerparton

A garantált kapacitás lekötése mellett főleg az árak mérséklése érdekében döntött az utazási iroda, mivel a horvát szolgáltatók a nem lekötött szolgáltatások árait általában minden évben megemelik néhány százalékkal.

Lekötéseik a dalmáciai Šibenik régiójában található Solaris Beach Resort szállodáiban vannak. A 2 háromcsillagos és a 3 négycsillagos hotel közül a Hotel Ivan a legelegánsabb, míg a Kids Hotel Andrija kifejezetten a gyerekes családok részére épült, elsőként a horvát tengerparton. A víz alatti világot idéző szállodában sok egyéb mellett gyerekétterem, baba- és gyerekmedencék, valamint reggeltől estig animációs programok várják a családokat, a part pedig apró kavicsos, lassan mélyülő. A Hotel Jure-t idén nyitották meg újra, teljesen felújítva és átalakítva, tematikus étteremmel és bárral, új medencékkel, wellnessközponttal. Színvonalas szolgáltatásokat nyújt a háromcsillagos Beach Hotel Niko és Beach Hotel Jakov is.

A legtöbb partszakasz homokos vagy apró kavicsos, éttermekkel, bárokkal, szórakozóhelyekkel, well­ness- és vízisport-lehetőségekkel. Az üdülőközpontban aquapark, minigolfpálya, valamint egy dalmát falu is található, ahol autentikus környezetben ismerhetjük meg a dalmát kézműves hagyományokat és kóstolhatjuk meg a helyi ízeket. Az üdülőtelep saját kikötőjéből kirándulóhajó is indul, de számos kirándulási lehetőség adódik más járművel is a nemzeti parkokba, a közeli szigetekre, városokba.

A vasárnapi váltású egyhetes turnusok mellett lehetőség van 3-4 vagy 9-10 napos foglalásra is. A kedvezmények közül kiemelendő, hogy a gyerekek szüleikkel egy szobában ingyenesen laknak. Az árakra egy példa: július elején egy hét egy főre szállással, ellátással, üdülőhelyi díjjal és 10 százalék online foglalási kedvezménnyel 135–246 ezer forint között mozog.Utasaink és partnereink figyelmét különleges akcióinkkal is szeretnénk felkelteni. A sok évvel ezelőtt általunk bevezetett illetékmentes előfoglalási akció idén is sikeres volt – ezt mellesleg a piacon más utazásszervezők is előszeretettel alkalmazzák már. Ezt követően számos időszakos akciót hirdettünk, a nyárra pedig az „I Love Akció" sorozattal készülünk, mely különböző kedvezményeket fog össze. Számos meglepetésünk lesz még a nyár folyamán.

Biztosak vagyunk abban, hogy a Necker­mann dinamizmusa, kínálata, ügyfél­­orientált gondolkodásmódja és munkatársaink turizmus iránti lelkesedése által sikeres szezonunk és sok tízezer elégedett utasunk lesz.

 

Keresett a minőség

A jó foglalási eredményekben Benda Zoltán szerint része lehet annak is, hogy sok nyaralni vágyó, aki eddig Törökországba, Egyiptomba és Tunéziába foglalt, inkább a közeli és biztonságosabbnak ítélt adriai térséget választja. Azt azonban kétli, hogy a viszonylag alacsony – körülbelül a törökországihoz hasonló – árak vonzanák ide a turistákat, mivel az utazók az elmúlt négy-öt év tapasztalatai alapján egyre inkább a minőséget keresik, sőt könnyebben el is kelnek a magasabb árfekvésű utak. (x)