A China Southern megnyitotta Amszterdam-Peking útvonalát

Forrás: turizmus.com

 2023. április 05. 12:57

A China Southern légitársaság új járatokat indított Amszterdam és Peking között március végétől.

Az A330-as gépekkel üzemelő járatok Amszterdamból 20:40-kor indulnak, és másnap 11:40-re érkeznek a pekingi Daxing nemzetközi repülőtérre, míg visszafelé a kínai fővárosból 13:00-kor indulnak és 17:40-re érnek Amszterdamba.

 

A 2019-ben megnyitott Daxing nemzetközi repülőtér Peking és egyben a világ egyik legújabb és legnagyobb repülőtere, amit különleges alakja miatt "Tengeri Csillag"-nak is neveznek.

Amszterdamból az új pekingi járatokon kívül heti 4 China Southern járat közlekedik a légitársaság fő hubjába, Guangzouba, míg ugyanebbe a városba Európán belül Londonból, Frankfurtból és Párizsból is közlekednek a járatai.

A magyar utasok körében a járvány előtt  időszakban népszerűek  voltak a légitársaság Kínába, valamint  Délkelet-Ázsiába, Ausztráliába és Új-Zélandra tartó járatai. Jelenleg Budapestről a KLM gépeivel utazhatnak Amszterdamig, ami kedvező csatlakozást biztosít a China Southern járataihoz.

A China Southern csoport – melynek tagja a Xiamen légitársaság is - az idei nyári szezonban tervek szerint összesen 630 000 járatot működtet 216 desztinációba, melyek közül 167 kínai belföldi és 49 nemzetközi célállomás található. A következő téli szezonban a napi járatok száma meghaladhatja a 3000-et - tájékoztatott a légitársaság hazai képviseletét ellátó AVIAREPS.