A jövő repülőgépe - videóval

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 23. 12:14

A Technicon Design nemzetközi dizájn csapat már korábban is tervezett repülőgép-belsőket, most azonban ablakmentes privát jetjük tervével elnyerték az International Yacht & Aviation Awards-ot.

Az Ixion ablakmentes repülőgép koncepciója szakít a hagyományos megközelítéssel és az egybeépült falakra a külső kamerák vetítik ki a környezetet. Az ablakok kihagyásával csökken a gép súlya, egyszerűsödik a gyártás és a belsőépítészeti megoldások komplett tárháza nyílik meg. Mindezek mellett a gépel áramellátását napkollektorok segítik.

Az utasok repülés közben lenyűgöző panorámát élvezhetnek, de kérésre akár a hagyományos berendezés vagy különböző hangulatok – tengerpart, hegyvidék vagy az óceánok mélye - is kivetíthetőek a gép belsejére. Az Ixion emellett számos extra lehetőséget, például a fedélzeti videokonferenciát vagy a mozdulatvezérelt parancsokat is tudja – egyelőre a tervezőasztalon.

IXION Windowless Jet Concept from Technicon Design - France on Vimeo.

 

A tervek alapvetően a kis magángépek számára készültek, de ki tudja, egyszer talán a nagy utasszállítók számára is elérhetővé válik.