A Ryanair jelentős bővítést tervez Magyarországon is

Forrás: turizmus.com

 2023. június 28. 15:29

Új útvonalakkal, alacsony árakkal növelné dominanciáját és versenyezne a Wizz Airrel a magyar, a román és a bolgár piacon a Ryanair, amely arra számít, hogy a következő évtizedben legalább 50 százalékkal nő az utasok száma Közép- és Kelet-Európában.

A Ryanair a közeljövőben tervezett bővülésének fontos célpontjaként tekinti a kelet-közép-európai régiót, és domináns szerepet kíván elérni ezen a területen – mondta Alicja Wojcik-Golebiowska, a fapados légitársaság e térségért felelős igazgatója a Reutersnek adott interjújában, amelyet az Airportal idéz.

A vállalat prognózisa szerint a következő évtizedben legalább 50 százalékos növekedés várható az utasok számában a ma még kevésbé fejlett piacnak tekinthető Közép- és Kelet-Európában.

A Ryanair fontos piacnak tekinti a közép-kelet-európai régiót

Fotó: 123rf.com

 

A vezető elmondása szerint a cég megduplázza a régióban tervezett növekedése érdekében tett erőfeszítéseit, hogy utolérje a legfejlettebb piacait, emellett Magyarországon, Romániában és Bulgáriában is domináns pozícióra törekszik. A közelmúltban 150+150 új generációs Boeing 737-esre megrendelést adó cég a légiforgalom járvány utáni fellendülésével új útvonalakra lát igényt.

Arra a kérdésre, hogy az ír fapados hogyan tervezi felvenni a versenyt a régióban erős Wizz Airrel, Wojcik-Golebiowska azt mondta: a legjobb viteldíjakkal, több útvonallal, valamint azzal, hogy gondoskodnak arról, hogy ne legyenek késések és járattörlések.