17 európai városból indít járatokat Albániába a Ryanair

Forrás: turizmus.com

 2023. június 12. 11:25

A Ryanair bejelentette, hogy a téli menetrendi időszakban heti 200 járatot indít Tiranába 17 új útvonalon.

Albánia a 37. ország lesz a légitársaság kínálatában, az összeköttetés Csehország, Lengyelország, Románia, Belgium, Olaszország, Franciaország, Németország, Svédország és az Egyesült Királyság.egy vagy több repülőterével jön létre. Az új járatok becslések szerint évente 700 ezer utast szállítanak majd, és több mint ezer munkahelyet teremtenek.

A Ryanair közleménye szerint az új járatok csak a kezdetét jelentik annak az együttműködésnek, amelynek révén a légitársaság támogatni tudja az albán kormányt a turisztikai ágazat megerősítésében. Mint írják, az országoknak olyan nagy légitársaságokra van szükségük a kapacitásnövekedéshez, mint a Ryanair, ezt a légitársaság már több, turizmusra támaszkodó európai országban – így Spanyolországban, Olaszországban, Írországban, Portugáliában és Máltán – bebizonyította.

Albániában bővít a Ryanair

Fotó: imagecom/123rf

Az aviacionline.com felhívja a figyelmet arra, hogy a Wizz Air is jelentős hálózatbővítést hajt végre Albániában, a portál információi szerint a légitársaság legutóbb összesen 10 új járat indítását jelentette be ez év augusztusától (Thessaloniki), a téli menetrendi időszakban, ill. jövő márciustól a tiranai Teréz Anya Nemzetközi Repülőtérről az Egyesült Királyságba, Németországba, Görögországba, Romániába, Máltára, Bulgáriába, Csehországba, Lengyelországba, Spanyolországba, ill. Olaszországba, összesen heti több mint száz járattal növelve kínálatát.

A két diszkont-légitársaság közötti verseny valószínűleg fokozódik a balkáni országban az elkövetkező hónapokban – írják.