Afrika várja a magyarokat

Forrás: turizmus.com

 2014. november 25. 18:20

Tizenöt afrikai szolgáltató adott tájékoztatást az előzetesen bejelentkezett mintegy 60 tour operatornak és érdeklődőnek a Spotlight Africa & Indian Ocean Islands elnevezésű workshopon november 25-én a Novotel Budapest Centrumban.

A budapesti esemény csak az egyik állomása volt a közép-európai mini-roadshow-nak, a magyar főváros után Prága és Varsó következik.

Az afrikai szolgáltatókkal és a szervezőkkel beszélgetve kirajzolódott: a fekete kontinens nagy potenciált és növekedési lehetőséget lát Kelet-Európában, az optimizmust a tárgyalásokra bejelentkezett utaztatók érdeklődése és nagy száma csak megerősítette.

 

Mint mondták, az egykor hazánkban charterrel is programozott, de változatlanul népszerű országok, mint például Kenya, Zanzibár, vagy akár Dél-Afrika, Madagaszkár, Tanzánia rengeteg „bakancslistás" vonzerővel rendelkezik, amelyek akár üde színfoltot is a jelenthetnek az utaztatók kínálatában a jövőben. Menetrend szerinti járatokkal most is könnyen megközelíthetők a desztinációk, de – ahogy a beszélgetésekből kirajzolódott – nem tartanák lehetetlennek akár azt sem, hogy próbaképpen pár, Afrikában fantáziát látó tour operator közösen indítson charterjáratot majd.

A november 25-i workshop jó alkalom volt a kapcsolatfelvételre, és ötletek merítésére is.