Az Utazás Kiállításon e-bike-ozhatunk is

Forrás: turizmus.com

 2023. február 14. 18:53

Az idei Utazás Kiállítás egyik attrakciója lesz az E-bike Test&Show, amelynek keretében 20 gyártó és forgalmazó különböző márkájú elektromos rásegítésű kerékpárját próbálhatják ki ingyenesen a látogatók egy 3000 méteres tesztpályán.

Február 23-26. között rendezik idén a 45. Utazás Kiállítást, valamint vele egy időben a 31. Budapest Boat Show-t a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a Balaton körüli kerékpáros turizmus, egy különleges tesztpálya, a megújult Városliget és az egzotikus Madagaszkár lesz a középpontban. A kiállításon belül azonban több társrendezvényt is tartanak, többek között az E-bike Test&Show-t.

2021-ben Európában összeségében 22 millió darab kerékpárt adtak el, amely mennyiség minden eddigi rekordot megdöntött. Ezt a hatalmas kereslet főleg a ze-bike eladásoknak volt köszönhető, amelyből csak a tavalyi évben 5 millió darabot adtak el.

A növekvő kereslet annak köszönhető, hogy a kerékpározók választását egyre inkább befolyásolja az a szemlélet, hogy a mindennapos autóhasználatot környezetbarát és olcsóbb közlekedési eszközzel tudják kiváltani.

A 25km/h sebességig az elektromos rásegítés alkalmassá teszi ezeket a kerékpárokat a hosszabb távok és meredekebb terepviszonyok megtételére is. Magyarországon 2021-ben összeségében 23 ezer darab e-bike-ot értékesítettek, amellyel az európai összehasonlításban egyelőre még hátul kullogunk a rangsorban.

A kiállításon résztvevő cégek éppen ezért szeretnék azzal népszerűsíteni az e-bike-okat, hogy az érdeklődők kipróbálhatják őket. A tesztpálya úgy lesz kialakítva, hogy emelkedjen is, szimulálva ezzel az elektromos rásegítés előnyeit. A helyszínen a tesztelés mellett konzultációra is van lehetőség a cégek munkatársaival, megkönnyítve ezzel egy későbbi vásárlásban a választás szempontjait.