Balatonakaliról Balatonföldvárra is indul már menetrendi hajójárat

Forrás: turizmus.com

 2023. július 10. 11:40

Sikeres volt a tavaly kísérleti jelleggel beindított, első magán menetrendi hajójárat Balatonakali és Balatonszemes között. Idén már Balatonföldvárra is indulnak járatok péntekenként Balatonakaliból – számolt be Koncz Imre Balatonakali polgármestere.

A közforgalmú hajózás tavaly indult be a településen. Az önkormányzat a Beach Boat Kft.-vel kötött szerződést, amelyet két magyar vállalkozó alapított az új szolgáltatás megteremtéséért. A település évi egymillió forinttal támogatja a menetrendi járatok indítását, amiért cserébe a helyi lakosok ingyen utazhatnak ezeken – olvasható a HírBalaton oldalán.

A polgármester sikeresnek nevezte a vállalkozást, amelynek balatonakali kínálatában strand-, séta- és programhajózás is szerepel, és amely idén már Balatonföldvárra is indít menetrendi járatokat péntekenként. A Beach Boat Kft. korábban erre a célra vásárolta meg és alakította át a Bahart Arács nevű, 70 utas befogadására alkalmas, büfét is működtető hajóját. A tó második magán menetrendi járata idén indult be Balatonfenyves-Szigliget között.

Idén már Balatonföldvárra is indul menetrendszerinti járat Balatonakaliról

Fotó: Bahart Zrt.

 

Balatonakali és Balatonszemes között szombatonként és vasárnaponként, Balatonakali és Balatonföldvár között péntekenként naponta kétszer indulnak menetrendszerinti hajójáratok augusztus 27-ig.

Egy útra a jegy 3500 forintba kerül, a retúrjegy 5000 forint, az 3-16 évesek esetében ezek az árak 2000 és 3000 forint.