Budapest-Párizs – új menetrend, kényelmes csatlakozás

 2014. március 17. 15:15

Március 30-tól ismét üzemel az Air France Budapest-Párizs kora reggeli járata, amelyre már tavaly októbertől lehetett jegyet foglalni.

A visszaállított járat iránt nagy az érdeklődés, hiszen, így tovább bővült az Air France járatokkal elérhető desztinációk listája, másrészt az átszállók lényegesen kevesebb várakozással érhetik el a francia fővárosból az Amerikába, vagy Afrikába közlekedő, fontos csatlakozásokat.

 

„Az átszervezett menetrendnek köszönhetően olyan fontos célállomások kerültek vissza az Air France kínálatába mint: Miami, Bogota, Caracas, Cancun, Delhi, Mumbai, St Martin, Lagos, Nairobi. Ugyanakkor lerövidültek az olyan hosszú csatlakozások is mint: Lima, Bangkok, Chicago, Houston, Seattle, Minneapolis, San Francisco. Lényeges változás az is, hogy lehetőség nyílik egynapos üzleti utazásokra Párizsba. Most már a magyar utazóközönség minden igényét ki tudjuk elégíteni, az Air France és KLM álatl kínált egyedi járatokkal, kombinácókkal nincs Budapestről lehetetlen úticél." – összesítette az új menetrend előnyeit Melles Botond, az Air France country-managere.

A felújított párizsi Charles de Gaulle légikikötőbe március 30-tól Budapestről járatok indulnak reggel 6:50-kor, 10:10-kor és 15:50-kor, Párizsból Budapestre pedig 7:15-kor, 12:45-kor és 20:20-kor. Míg a kora reggeli és délelőtti órákban utazókat egy 131 férőhelyes A318-as repülőgép szállítja, addig azok, akik a kényelmes délutáni indulást választják, a nagyobb kapacitású, 200 férőhelyes A321-es típusú géppel utazhatnak.

Az új menetrendnek köszönhetően az Air France KLM Delta Alitalia vegyesvállalat immár három Budapesten éjszakázó járattal büszkélkedhet, melyek a világ legnagyobb transzatlanti hálózatához biztosítanak csatlakozást Párizs-Amszterdam-Róma központi repülőterein keresztül. Az Air France leányvállalataként működő Transavia is indít járatot, amely a jelenlegi Rotterdam-Hága járat mellett, már a párizsi Orly repülőtérre is közlekedik majd Budapestről hetente háromszor.