Egzotikus utazások zenével

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 10. 10:11

Tengerpart, napsütés, pálmafák, kiszakadás a városi környezetből - ezek jellemzik leginkább a friss, Belau néven futó zenei vállalkozást, amelynek hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkosson meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatába kalauzol.

Palau a világ öt leggazdagabb búvárparadicsoma közé tartozik. A szigetcsoport megközelítően 240 szigetből áll, amelyek jelentős része egymáshoz viszonylag közel helyezkedik el, így dús növényzetüknek köszönhetően hamisítatlan vadregényes tájat tár az utazók szeme elé. Homokos strandjai csábítóak, szállodái pedig minden luxusigényt kielégítenek, alacsony szobaszámuknak köszönhetően azonban fenn tudják tartani családias hangulatukat.

A helyiek által csak Belauként emlegetett szigetvilág megihletett egy magyar fiút is, akit eddigi utazásai, kalandjai és áhított céljai inspirálták a zeneszerzésben. A projekt ötlete egy félreeső, tengerparti horvát faluban pattant ki a fejéből. A Belau a lassú ütemeknek és a napsütötte életérzésnek köszönhetően zenéjét a „sundowntempo" stílusjelzővel címkézi.

 

„A Belau üzenete egyszerű: próbáljunk meg kiszakadni a hétköznapi nyüzsgésből és igyekezzünk megélni a pillanatot. Ennek megfelelően a cél, hogy a zene hatására belső utazásra induljon a hallgató, olyan reményteli és napsütötte helyekre, ahol ki tud kapcsolni és képes meglelni a harmóniát." – mondta Kedves Péter, a  projekt megálmodója.

A jövőben teljes formációvá bővülő zenei vállalkozás hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkosson meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik majd. Az utazás megszállottjainak a jövőben is érdemes lesz nyomon követni a Belau pályafutását.