Elkötelezett a KLM a közösségi média mellett

Forrás: turizmus.com

 2015. február 17. 14:36

2014-ben a KLM volt az a vállalat, amely az egész világon a legtöbb Facebook kérdést válaszolta meg. Ez az első alkalom, hogy a Holland légitársaság egy teljes évig tudhatta magáénak a rangos "közösségi médiában a legelkötelezettebb márka" címet.

A közösségi média felületeket elemző Socialbakers.com oldal előző héten hozta nyilvánosságra a "közösségi médiában elkötelezettek" listáját, amelynek élén a KLM végzett, megelőzvén jeles, a telekommunikációs szektor szereplőket is. A KLM a Facebookon a legtöbb pontot érte el 2014 utolsó negyedévében, 99,06%-os teljesítménnyel. A KLM rajongók száma –ami mára elérte a 8,5 milliót- és a beérkező kérdések megválaszolásának gyorsasága is beleszámít a végső pontszámba. A KLM ugyanakkor a Twitteren is az élvonalban van.

 

A Socialbakers részletes elemzése részletese az alábbi linken érhető el:

www.socialbakers.com/resources/socially-devoted/q4-2014/

"Ha figyelembe vesszük azt, hogy a közösségi média, mint ügyfélkapcsolati csatorna milyen gyorsan és milyen szédületes ütemben fejlődött, a KLM joggal lehet büszke a teljesítményére. Amellett, hogy gyorsan válaszolunk utasaink kérdéseire, különösen fontos, hogy azonnali megoldást kínáljunk, anélkül hogy további, telefonos vagy webes szolgáltatást is igénybe kelljen venni. 2015-ben arra törekszünk majd, hogy ne csak a közösségi média ügyfélszolgálati rendszerében jeleskedjünk, hanem a lehető legjobb minőségű ügyfélkapcsolati szolgáltatást nyújtsuk világszerte"- fogalmazott a KLM Social Media Hub menedzsere, Gert Wim ter Haar.