Engedett a Norwegian sminkügyben

Forrás: turizmus.com

 2019. május 13. 09:53

Máris módosították a Norwegian április 1-jén kiadott szabályzatát a személyzet ruházatáról és általános megjelenéséről.

A sok kritikát kapott szabályzat szerint a szolgálatban lévő nőknek legalább két centiméteres sarkú cipőket kell viselniük. Azoknak, akiknek valamilyen lábprobléma miatt ez gondot okozott volna, orvosi igazolást kellett beszerezniük, amit hat havonként frissíteniük kellett. Ami a sminket illeti, nőknek kötelező volt egy könnyű, fedő alapozó, nem túl feltűnő szemfestés és rúzs.

A férfi alkalmazottak számára nem engedélyezték a sminket. Hosszú körmök, körömlakk, fülbevaló használata nekik tilos, a haj nem lehet hosszabb, mint az inggallér.

Alig telt el egy hónap,  és a Norwegian kénytelen volt enyhíteni a szabályokon. A nőknek nem muszáj az előírt paraméterekkel rendelkező cipőt viselniük, és nem kell magukat sminkelniük sem, ha nem akarják. A férfiakon pedig szívesen látnak diszkrét sminket, ha úgy szeretnék – számol be az expressen.se magazin.

Norwegian-utaskísérők NBA-labdával. Az új szabály szerint nem kell magukat sminkelniük, ha nem akarják

Fotó: Norwegian

„A semleges, diszkrét sminkről a nők is és a férfiak is maguk dönthetnek. Nincs szükség a két centiméteres sarokra sem. Soha nem volt szándékunkban, hogy megsértsünk bárkit is e szabályok létrehozásával. Az új egységes előírásokat a légiutas-kísérő személyzettel együttműködve dolgoztuk ki. Az egyértelmű, hogy az egyenruháknak viszont semlegesnek és szabványosítottnak kell lennie. Olyan globális légitársaság vagyunk, amely a világ minden tájáról szállítja az utasokat, akik különböző kultúrákból érkeznek és eltérő vallásúak. Fontos, hogy kollégáink olyan külsővel jelenjenek meg a fedélzeten és a földön egyaránt, ami nem provokál senkit" – nyilatkozta Charlotte Holmbergh Jacobsson, a Norwegian kommunikációs vezetője.