Ezek az új tendenciák formálják az üzleti utazásokat

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 01. 10:46

Egy jelentésből kiderül, mikor állhatnak vissza a járvány előtti szintre az üzleti utazásokra fordított kiadások és hogyan változtak az üzleti utazásra vonatkozó vállalati prioritások.

A Accor Masters of Travel tanácsadó testületének brüsszeli ülésén részvevők értékelték az üzleti utazásokkal és vállalati megbeszélésekkel kapcsolatos környezeti, társadalmi és vezetési (ESG) igényeket, meghatározták a vállalati prioritásokat. Az Accor új Business of Travel jelentéséből az üzleti utazásokra vonatkozó új európai és globális adatok is megismerhetők.

Az üzleti utazások iránti kereslet visszatért, ugyanúgy, ahogy a személyes és vállalati iparági rendezvények is, az üzleti utazás ugyanakkor tudatos utazássá vált, elvárás, hogy az üzleti igények kerüljenek egyensúlyba a társadalmi és környezetvédelmi szempontokkal.

Visszatért az üzleti utazások iránati kereslet

Fotó: 123rf.com

 

Az Accor kutatása szerint (Deloitte) az üzleti utazásokra fordított kiadások 2019-hez képest mindössze 24 százalékkal csökkentek, és 2024-re várhatóan vissza is állnak a járvány előtti szintre. Ezt az Accor nemrégiben végzett globális üzleti utazási felmérése is alátámasztja: a válaszadók 57 százaléka 2024-ben az utazási költségvetés növekedésére számít a 2023-as kiadásokhoz képest. Ugyanezek a vállalatok 2024-ben a költségmegtakarítás után az „utazási élményt" tekintik majd a második legfontosabb szempontnak. A válaszadók 46 százaléka megerősítette, hogy az év hátralévő részében valószínűleg nem fogja korlátozni az üzleti utazásokat.

A személyes találkozások értéke tagadhatatlan: a szakemberek becslései szerint 25 százalékkal több bevételt jelent, ha a felek személyesen is találkoznak. Ugyanakkor a cégek minden utazást gondosan értékelnek a befektetés, és egyre inkább az elvárások megtérülése szempontjából. Ha nincs megtérülés, nincs repülés.

Sokakat foglalkoztatnak a környezetvédelmi szempontok. Az Accor vállalati ügyfelek körében végzett felméréséből kiderült, hogy a cégek 54 százaléka jelölte meg a széndioxid-kibocsátást CSR-prioritásként, és foglalási döntéseikben kiemelten fontosnak ítélték „a fenntarthatóságot a 2024-es szállodai beszerzések és kiválasztások során".

A cégek és a munkavállalók egyértelműen értékelik a bleisure turizmust, azaz az üzleti és szabadidős célok összekapcsolását.

A Masters of Travel résztvevői jelezték, hogy a hűségprogramok is motiválják az alkalmazottakat az üzleti utakra.

A teljes jelentés itt elérhető: Business of Travel 2023 – Accor European Travel Trends.