Kiemelkedő szakmai érdeklődés a magyar MICE-kínálat iránt a frankfurti IMEX-en

Forrás: turizmus.com

 2023. június 16. 17:18

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezésében a Budapest Convention Bureau (BUD CB) 24 hazai társkiállító számára biztosított részvételi lehetőséget az idei IMEX Frankfurt szakvásáron. A rendezvényen több mint 3000 rendezvényszervező találkozott közel 2500 nemzetközi szolgáltatóval.

Idén 21. alkalommal rendezték meg Frankfurtban az IMEX szakkiállítást. Európa legjelentősebb MICE-piaci eseménye ez alkalommal is kiváló lehetőséget kínált több ezer előzetesen minősített és kiemelt vásárlóerővel rendelkező nemzetközi döntéshozóval történő találkozásra. A BUD CB és magyar partnerei – főként 4-5 csillagos hotelek és DMC-k, valamint rendezvényhelyszínek és rendezvénytechnikai cégek – idén 120 négyzetméteres standon várták az érdeklődőket – számolt be a kiállítási részvételről lapunknak az MTÜ.

Bár a kutatások szerint a nemzetközi üzleti utazások csak 2024-ben fognak a vírushelyzet előtti szintre visszatérni, a szektor lendületét a tavalyinál sokkal mozgalmasabb légkör és a tárgyalások minősége is jól mutatta. A szakmai vásár során a hazai szolgáltatók képviselői és a BUD CB munkatársai összesen több mint 700, előre egyeztetett tárgyaláson, a standon pedig hat alkalommal desztinációs prezentáció keretében mutatták be hazánk legfontosabb fejlesztéseit és új attrakcióit. A bemutatók középpontjában az infrastrukturális fejlesztések, új szálláshelyek és rendezvényhelyszínek, valamint megújult attrakciók álltak.

Magyar kiállítók az IMEX-en

Fotó: MTÜ

 

A helyszíni visszajelzések megerősítették, hogy a nemzetközi üzleti turizmus szakértői körében egyre nagyobb az érdeklődés Magyarország és elsősorban Budapest iránt. Az MTÜ a magyar turisztikai kínálat versenyképes megjelenítése érdekében az Innovatív Turisztikai Termékcsomag pályázatának keretében idén is társkiállítói lehetőséget biztosított előzetes jelentkezés alapján hazai szolgáltatók részére. A nevezett termékeket a meghirdetett szakmai kritériumok alapján 6 főből álló szakmai grémium értékelte. A legjobbnak talált három DMC a programajánlatát a frankfurti kiállítási napokon tartott szakmai prezentációk során is bemutatta az ügynökség a nemzetközi szakmai közönségnek.

Mivel a kapcsolatépítés az üzleti partnerség kialakítása során kulcsfontosságú, a szakmai bemutatókon kívül idén első alkalommal lehetőség kínálkozott a társkiállítók számára, hogy a hivatalos nyitvatartást meghosszabbítva, mindennap kötetlen beszélgetésre invitálják partnereiket és megismertessék velük hazánk turisztikai termékei mellett Magyarország izgalmas és jellegzetes ízvilágát.

A Budapest Convention Bureau és a Magyar Turisztikai Ügynökség által biztosított következő MICE megjelenés az IMEX Las Vegas kiállításon lesz október 17 és 19-én, illetve november 28-30-án az IBTM-en Barcelonában, amire az ügynökség tájékoztatása szerint hamarosan szintén megnyílik a regisztráció.