Fedélzeti paplan műanyag palackokból

Forrás: turizmus.com

 2017. január 16. 16:36

100 százalékban újrahasznosított műanyag palackokból készült plédeket mutatott be az Emirates. Az ecoTHREAD™ szabadalmazott technológiával készült takarók már elérhetők az Emirates hosszútávú járatainak Economy osztályán.

A Buzz-zal, a világ vezető fedélzeti termékspecialistájával együttműködve kifejlesztett ecoTHREAD™ takaró összesen 28 darab újrahasznosított műanyag palackból készül. A palackokat a legújabb innováció segítségével szedik darabokra, majd ezekből készített polár fonalból szövik a takarót.

A légitársaság fedélzeti zöld programja keretében, igyekszik az alumínium

dobozokat, műanyag- és üveg palackokat, valamint a nem szennyezett papírtermékeket, így az újságokat, magazinokat és kartondobozokat is minden lehetséges módon újrahasznosítani.

2019 végére az Emirates ecoTHREAD™ plédek gyártásával összesen 88 millió műanyag palack hasznosítható újra, ez a mennyiség 44 darab A380-as repülőgép súlyával egyenlő. Az újrahasznosított polietilén-tereftalát (PET) használatával a gyártási folyamat károsanyag kibocsátása is 70 százalékkal csökken.

Az ecoTHREAD™ az Green Leaf Mark tanúsítványt is megkapta, amely független ellenőrzéssel bizonyította a 100 százalékban újrahasznosított anyagok használatát.