Narita is csatlakozik az Emirates A380-as hálózatához

Szerző: turizmus.com

Forrás: turizmus.com

 2017. január 04. 12:38

Március 26-tól újból A380-as gépet üzemeltet a Dubaj-Narita útvonalon az Emirates. A légitársaság ikonikus repülőgépeinek hálózata így Moszkva és Johannesburg után, egyidőben a Dubaj-Casablanca A380-as szolgáltatás indulásával, a japán úti céllal is bővül.

Narita is csatlakozik az Emirates népszerű A380-as gépek által kiszolgált hálózatához, amely több mint 40célállomást, köztük Párizst, Rómát, Milánót, Madridot, Londont és Mauritiust is magába foglalja.

Az Emirates jelenleg háromosztályos konfigurációval naponta közlekedő Boeing 777-300ER típusú gépeket működtet a Narita-Dubaj útvonalon. Az A380-as visszatérésével több, mint 135 férőhellyel bővül a járat kapacitása, összesen 489 helyet kínálva. Az utasokat 14 First osztályú privát lakosztály, 76 ággyá alakítható Business osztályú ülés és 399 tágas Economy osztályú ülés várja.

AzEK318-as járat Dubajból minden nap hajnali 2 óra 40 perckor indul, és 17 óra 35 perckor száll le Naritában. A visszaútra az EK319-es járat hétfőn és csütörtöktől vasárnapig 22 órakor száll fel, és másnap hajnali 4 óra 15 perckor érkezik Dubajba. Kedden és szerdán a járat 21 óra 20 perckor hagyja el Naritát, és másnap hajnali 3 óra 35 perckor landol Dubajban. Az időpontok helyi idő szerint értendők.

A 2016-bana nívós Skytrax World Airline díjátadón „A világ legjobb légitársasága" és „A világ legjobb fedélzeti szórakoztatás" címeket elnyerő Emirates a Narita és Dubaj közötti 11 órás repülőút alatt kényelmes utazást és mesterszakácsainak kiváló ételeit kínálja minden osztályon. A First osztályú utasok kipróbálhatják a Kaiseki menüt, a Business osztály utasai pedig az ínycsiklandó Bento Boxot kóstolhatják meg. A fedélzeti komfortot emellett a több mint 2500 csatornát kínáló díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszer és a fedélzeti Wi-Fi szolgálja.

 

Az A380-as géptípus visszaállításával az EK318-as és EK319-es járatokon a First osztály utasaiaz Emirates egyedülálló szolgáltatását, az ikonikus fedélzeti Shower Spa-t is élvezhetik, a First osztály és Business osztály utasai pedig a felső szinten található fedélzeti lounge-ban kapcsolódhatnak ki.

Emellett a Naritából induló prémium utasok ésaz Emirates Skywards Platina és Arany hűségszintű tagjai az Emirates Lounge-ban, a légitársaság első Japánban található várójában készülhetnek fel a repülőútra. A lounge luxus kényelmet nyújt az utasoknak, minőségi italokkal és hideg-meleg finomságok széles választékával a gourmet büfében. Emellett számos szolgáltatás és létesítmény, így például egy teljesen felszerelt üzleti központ, ingyenes Wi-Fiés tisztálkodási lehetőség is rendelkezésükre áll.

A kétszintes A380-as a világ legnagyobb üzemelő kereskedelmi géptípusa, amely tágas és kényelmes utasterei miatt világszerte kiemelkedő népszerűségnek örvend az utasok körében. Az Emirates az Airbus 380-as legnagyobb üzemeltetőjeként jelenleg 89 darabot működtet és további 53 darab érkezését várja.