Van jövője a felnőttbarát, gyerekmentes zónáknak a repülőgépeken

Forrás: turizmus.com

 2024. január 18. 12:02

A közelmúltban bejárta a világot a hír, hogy a Corendon Airlines légitársaság járatain külön szekciót alakítanak ki csak felnőttek számára. Egy friss felmérés eredményei szerint az utasoknak már régóta igénye van az efféle szolgáltatásra.

Amint arról korábban beszámoltunk, a a Corendon Amszterdamból a karibi Curaçaóra tartó útvonalán a repülőgép elején felnőttbarát zónát alakított ki, ahol a 16 év felettiek élvezhetik a "nyugalmat és csendet". A vállalat szerint ezzel egyaránt javul az élmény a gyerekekkel és a gyerekek nélkül utazók számára is.

Bár ez a lépés valószínűleg sok utas körében népszerű lesz, a kérdés az, mit gondolnak az utazási technológiák szakértői? Erre kereste a választ a Belvera Partners friss felmérésében.

Henry Harteveldt, az Atmosphere Research Group munkatársa rámutatott, a szállodaiparban jelenleg is léteznek csak felnőtteknek szóló szálláshelyek, számos hajótársaság is kínál ilyen típusú részlegeket az úszó járműveken, valamint léteznek már olyan utazásszervezők is, akik csak a felnőtteknek szóló utazásokra összpontosítanak. Közel sem egyszerű azonban a felnőttbarát szolgáltatásokhoz hatékony és átfogó  marketingstratégiát kialakítani. A szakember kiemelte, nem elegendő csupán a keresőoptimalizálásra és a közösségimédia-marketingre támaszkodni, hanem integrált marketingkampányra van szükség.

A felnőttbarát zónákkal egyaránt javulhat a gyerekkel és a gyerek nélkül utazók élménye is

Fotó: Belvera

 

"Az utazási szolgáltatóknak és a közvetítőknek alaposan át kell gondolniuk, hogyan értékesítik és forgalmazzák az új szolgáltatást" – nyilatkozta Janis Dzenis a WayAway ár-összehasonlító weboldal munkatársa. Hozzátette, jelenleg a felnőttbarát járatok nem tartoznak a fogyasztók tipikus keresőkifejezései közé, elvégre sokan nem is ismerik ennek lehetőség. PR- és marketingkampányra van szükség, valamint egy olyan új technológiára, amely segít abban, hogy a csak felnőtteknek szóló járatok megjelenjenek az ajánlatok között.

Azonban nemcsak a légitársaságok profitálhatnak a feltörekvő trendből, hanem az utazási irodák és a szálláshelyek is. "A szállodák már elsajátították a koncepciót, és sokuk rendkívül sikeres üzleti modellel, valamint hűséges ügyfelekkel és erős értékesítési hálózattal rendelkezik. Most lehetőség van arra, hogy olyan felnőttbarát utazási csomagok jöjjenek létre, amelyek mind a szálláshelyet, mind a repülőjáratot tartalmazzák" – mondta Gareth Matthews, a Didatravel globális utazásforgalmazó szolgáltatótól.

"Az utazásközvetítők számára, akik személyesen találkoznak az ügyféllel, vagy telefonon keresztül értékesítenek, mindez  egyedülálló lehetőséget jelent az értéknövelésre és az utazás személyre szabására" – véli Haluk Kayhan, a PrimeTravel vezérigazgatója.