Gyerekmentes zónát vezet be egy légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 28. 12:21

A nyugalomra vágyó utasoknak kínál extra díj ellenében igénybe vehető ülőhelyeket egyik járatán a Corendon légitársaság holland leányvállalata.

A gyerekek természetesen nem tehetnek róla – a repülőgépen utazók mégis sokszor megterhelőnek érzik a legkisebb útitársak állandó sírását, kiabálását, vagy egyáltalán a hangoskodást. A gyereklármát nehezen viselő utasok részére a Corendon Airlines néhány járatán bevezeti a gyerekmentes zónát – értesült a Reisereporter.

A török légitársaság holland leányvállalata novemberben járatot indít Amszterdam és a Karib-térségben található Curaçao között. Az útvonalon közlekedő Airbus A350-900-as gépen egy kizárólag felnőtteknek fenntartott zónában is lehet helyet foglalni extra díj ellenében. A normál méretű ülések esetében 45 euróval fejelik meg a jegyárat, a nagyméretű ülés esetében 100 euróval.

A felnőttbarát zónát a gép elülső részében alakítják ki, és 102 ülőhelyet foglal majd magába a 432 közül. 93 ülés normál méretű, kilenc XL-es méretű lesz. A zónában legalább 16 éves utasok foglalhatnak majd helyet.

„Büszkék vagyunk arra, hogy társaságunk az első holland légitársaság, amely bevezeti a csak felnőtteknek fenntartott zónát, mivel azokat az utasokat célozza meg, akik az utazásuk alatt nyugalomra vágynak” – nyilatkozta Atilay Uslu, a Corendon alapítója egy közleményben.

Kizárólag felnőtteknek fenntartott zónát vezet be egyik járatán a Corendon

Fotó: 123rf.com

Holland légitársaságként valóban a Corendon az első, amely bevezeti járatain a szállodaiparban már jól ismert koncepciót, nemzetközi szinten azonban más légitársaságok már beelőzték.

Mintegy tíz évvel ezelőtt a Malaysia Airlines és az Air Asia is bevezette a gyerekmentes, illetve pihenő zónát néhány járatán. Az Air Asiánál például a turistaosztályon az első hét sorban nem ülhettek 12 év alatti gyerekek. A koncepció azonban egyik légitársaságnál sem vált be, és azóta meg is szüntették.