Fennakadások az Egyesült Királyság légiközlekedésében

Forrás: turizmus.com

 2022. december 12. 15:29

December 11-én sűrű havazás és kedvezőtlen időjárási körülmények sújtották az Egyesült Királyság térségét, amelyek jelentős fennakadásokat okoztak a tömeg- és légiközlekedésben.

A földi tömegközlekedést érintő fennakadások miatt a repülőtéren dolgozó személyzet tagjai (köztük biztonsági, földi kiszolgáló alkalmazottak, a repülőgépek jégtelenítésével foglalkozó munkatársak) képtelenek voltak eljutni a munkahelyeikre, a repülőtereket és azok környékét beborító, több mint tíz centiméteres hó pedig megakadályozta a repülőgépek számára a fel- és leszállást.

Más légitársaságokhoz hasonlóan a Wizz Air-t is érintették a váratlan körülmények, így kénytelen volt törölni vagy jelentősen késleltetni több induló és érkező járatát is London-Luton és London-Gatwick repülőterekről - áll a légitársaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

wizz air_ho_123rf

A földi tömegközlekedést érintő fennakadások miatt a repülőtéren dolgozó személyzet tagjai képtelenek voltak eljutni a munkahelyeikre

Fotó: 123rf.com

A Wizz Air csapata mindent megtesz a működés helyreállítása érdekében, azonban vannak tényezők – például az időjárási körülmények – melyre nincs ráhatása a légitársaságnak, írja a közlemény. A Wizz Air tájékoztatást küldött az aktuális helyzetről és a járatok átfoglalási lehetőségeiről azon utasai számára, akik közvetlenül a hivatalos oldalukon vagy mobilalkalmazáson keresztül foglaltak jegyet. A közvetítőkön, utazási irodákon keresztül foglaló utasoknak ezekért az információkért az érintett cégekhez kell fordulniuk.

"A légitársaság helyi partnereivel közösen már dolgozik azon, hogy az Egyesült Királyságban rekedt utasok számára szállást biztosítson, viszont ez az egész országot érintő krízis következtében a vártnál hosszabb időt vesz igénybe" - írják.