Így juthat el legkönnyebben az atlétikai világbajnokság helyszínére

Forrás: MTI/turizmus.com

 2023. augusztus 17. 14:58

A város minden részéről könnyen elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ, tömegközlekedési szempontból tökéletes helyen van, de parkolóhely nincs a környékén, így autóval nem érdemes elindulni – hívta fel a figyelmet az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Németh Balázs sajtójátékoztatóján elmondta, az atlétikai világbajnokságra már több mint háromszázezer jegy talált gazdára, és közel négyszázezer szurkolót szeretnének ide kicsábítani.

Hozzátette: egy új létesítményben azonban a világ harmadik legnagyobb sporteseményét megszervezni nem könnyű, és lehet, hogy fennakadásokkal jár majd az első napokban, amíg a sportolók és a szurkolók megszokják, hogyan lehet megközelíteni a Nemzeti Atlétikai Központot.

A lényeg, hogy autóval nem érdemes elindulni, a környéken parkolóhelyet találni gyakorlatilag lehetetlen, viszont vannak jó alternatívák.

A csarnok gyalogosan megtehető távolságra van a Boráros tértől, amely a 4-es és a 6-os villamossal, valamint más közösségi közlekedési járművekkel is könnyedén elérhető.Az 1-es, valamint a 2-es és a 24-es villamos megállójából a Müpától pár perces sétával el lehet jutni az északi és a főbejárathoz. A ráckevei (H6) és a csepeli (H7) HÉV is kitűnő választás lehet, valamint több buszjárat megállója is a Közvágóhíd közelében van – sorolta a lehetőségeket Németh Balázs.

A Nemzeti Atlétikai Központ megközelítése

Fotó: MTI

 

Biztonságos kerékpárutakon is megközelíthető a helyszín, kerékpártárolók mindkét bejárat mellett rendelkezésre állnak. Továbbá megállapodást kötöttek a közösségi rollerszolgáltatókkal is: a Müpánál ott lehet hagyni ezeket a járműveket, valamint a Bubi-kerékpárokat is.

A vb-hajó augusztus 19-étől 27-én estig jár majd a Batthyány tértől a Müpa-kikötőig – folytatta a vezérigazgató, megjegyezve, hogy 20-án délelőtt a légi show idején, és délután biztonsági okokból nem jár majd a hajó.

Legalább két órával az első versenyszám kezdete előtt érdemes megérkezni, a Stadion Parkban számos program, "élményzóna" várja majd a látogatókat. Önkéntesek fogadnak mindenkit, és jegypénztárak is működnek még.

Nem érdemes autóval megközelíteni az atlétikai központot, mert nem lehet parkolni

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

 

A parkolók hiányával kapcsolatban Németh Balázs úgy fogalmazott: "szándékosan nem aszfaltoztuk le a Duna-partot, így a világbajnokság egy új szabadidőparkot ad Budapestnek, nem pedig egy hatalmas, lebetonozott placcot".