Ingyenes közlekedés a Davos Klosters Kártyával

Forrás: turizmus.com

 2015. május 04. 14:33

A kártya tulajdonosai nem csak a tömegközlekedési eszközöket, de a hegyi felvonókat is ingyenesen használhatják a Davos Klosters téli-nyári üdülőparadicsomához tartozó hat hegyen.

A nyaralás költségeinek lefaragásában segítő plasztikot ingyen kapják azok a vendégek, akik legalább egy éjszakát foglalnak a régió kereskedelmi szálláshelyein, legyen az szálloda, magánszálláshely vagy nyaralóház.

A kártyával a helyi busz- és vonathálózat (a Rhaetian Railway Klosters és Filisur közti szakasza) korlátlanul igénybe vehető, éppúgy, mint a hegyi vasutak vagy a Schatzalp-ra vivő felvonó. A davosi nyitott jégpálya használata és a „Davos Klostres Active" nyári programjain való részvétel szintén ingyenes, több helyi szolgáltató pedig jelentős kedvezményt biztosít.

 

A Jakobshornhoz egyébként az idei évtől új felvonóval utazhatnak a vendégek. Az új lift Davosból a középső állomást jelentő Jschalpig biztosít a korábbinál gyorsabb és kényelmesebb utazást, a beruházás keretében a lifthez tartozó alsó és felső épületek is teljesen megújultak.

A Davos Klosters Kártyával az új felvonó használata is ingyenes. A Jakobshorn csúcsáról számos túra- és kerékpáros útvonal indul, a bátrabbak a siklóejtőzést is kipróbálhatják.