Ismét Michelin-csillagos fogások az Air France gépein

 2014. március 27. 11:24

Fekete kucsmagomba és zöld puy lencse – ezek a kedvenc alapanyagai Régis Marcon, három Michelin-csillagos mesterszakácsnak, akinek a kedvenc ételkreációit a francialégitársaság hosszú távú járatain lehet megkóstolni.

Április elsejétől hat hónapon keresztül élvezhetik az Air France hosszú távú járatainak business osztályán utazók a Régis Marcon nevével fémjelzett fogásokat. Az ételkreációk olyan különleges alapanyagokból készülnek, mint a francia konyha egyik nagy kedvence, a zöld puy lencse, vagy az ízletes fekete kucsmagomba.

Egy-egy Régis Marcon által jegyzett fogás mindig szerepel majd a menün található négy különböző étel között a Párizsból induló járatokon. Az autentikus konyhaművészetéről ismert séf havonta kétszer újítja meg választékát a törzsutasok igényeinek megfelelően, vegyítve a szezonális ételeket a legjobb francia alapanyagokkal.

Április 22-én pedig személyesen mutatja be a séf a gourmet menüjét az Air France tokiói járatán. Párolt zöld lencse rákkal, báránylapocka fügével és háztáji csirke fekete kucsmagombával biztos szerepelnek az étlapon.

Az Air France 2011 decembere óta mindig neves francia séfeket kér fel egy-egy menüsor kidolgozására. Eddig Joël Robuchon, Guy Martin, Michel Roth és Thibaut Ruggeri által készített különlegességeket fogyaszthattak a távoli országokba tartó utasok.

Fotó: www.terroirsdechefs.com