Kapacitásbővítés az Air New Zealandnál

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 01. 12:26

Az új-zélandi konzulátus tájékoztatása szerint az ország nemzeti légitársasága, az Air New Zealand 180.000 extra helyet kínál 2017 november és 2018 márciusa között az elmúlt évi kapacitással szemben.

A belföldi igény kielégítését szolgálja a megnövekedett kínálat a nyári szezonban, erősítette meg Cam Wallace, a légitársaság egyik vezető tisztségviselője. Az Air New Zealand megközelítően 1 millió helyet értékesít jegyenként kevesebb, mint 100 dollárért ugyanebben az időszakban.


Júliustól májusig az Air New Zeland heti három új járatot üzemeltet Tokió Haneda repülőterére a napi naritai járat mellett. A megnövekedett igények kielégítését szolgálja az időszakos járat, amelytől egy 15%-os forgalomnövekedést várnak a két ország közötti légiközlekedésben. Haneda csak 20 kilométeres távolságra található Tokió belvárosától, ami nagyon népszerű az új-zélandi utasok körében. A légitársaság szintén szezonális járatokat indít Oszakába október és március között.

Japán az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi desztináció az új-zélandiak körében, ezt mutatják a számok is mivel egy év alatt 25%-al nőtt a Japánba utazók száma. Japán 6. legnagyobb idegenforgalmi célpont az Új-Zélandról kiutazók között, míg a Japánból Új-Zélandra látogatók száma ugyanebben az időszakban  8,5%-al nőtt és elérte a 101.000 főt.