Közvetlen járat indul Ruanda és Brazília között

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 27. 13:32

A ruandai RwandAir bejelentette, hogy a Brazília és Ruanda közötti légügyi egyezmény alapján megindítják a közvetlen menetrendszerű járatot a két ország között.

A hírt Claver Gatete ruandai miniszter és Fernando Lins Salvo Coimbra, az afrikai ország brazíliai nagykövete erősítette meg. Az új járat hozzá fog járulni a két ország idegenforgalmi és kereskedelmi kapcsolatainak fejlődéséhez – hangsúlyozták az ünnepélyes aláírást követően az érintett országok képviselői.

A RwandAir flottája Airbus, Bombardier és Boeing-737-es gépekből áll. A brazíliai utat Airbus-330-as típusú gépekkel kívánják üzemeltetni.

A brazíliai GOL Linheas Aéreas (G3) az eddiginél több  járat beindítását jelentette be Alagoas állam fővárosa, Maceio és a Sao Paulo-i Guarulhos (GRU) repülőtér között.

A RwandAir egyik gépe

Fotó: Havas Creative Tours

A forgalmat B737-800-as géptípussal teljesítik. Ezzel egyidejűleg további járatsűrítéseket vezetnek be Maceioból Brazília városba, Sao Paulóba (Congonhas), Campinasba és Rio de Janeiróba (GIG).

„A fedélzeten ingyenes snacket és italt biztosítanak, valamint lehetőség van filmek, TV-novellák és élő adás megtekintésére is. Az utasok használhatják az internetet a fedélzeten – tájékoztatott az újdonságokról Sárdi Rezső, a Havas Creative Tours marketingképviselője.