Látványos légibemutatóval készül a Wizz Air augusztus 20-ra

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 18. 15:27

A Wizz Air különleges és látványos légibemutatóval készül a Szent István-napi augusztus 20-i ünnepségére. A Magyarország születésnapját körbeölelő háromnapos eseménysorozat több száz programmal várja a fővárosba látogatókat, amelyhez a Wizz Air idén is csatlakozik egy produkcióval.

Idén is a légitársaság legtapasztaltabb pilótái szolgáltatják a műsort, hogy lenyűgözzék a fővárosban ünneplő közönséget. A Wizz Air repülőgépe olyan alacsonyan repül majd a Lánchídtól egészen a Margit-szigetig, amit ritkán láthat széleskörű nézősereg.

A Wizz Air A321neo repülőgépét Oláh Gergely, Budai József és Pethes Ákos repüli majd Budapest festői látképe felett. Oláh 16 éve repül a WIZZ-nél, oktató-, vizsgáztató kapitány, és jelenleg kiképzési vezető, több mint 10.000 óra repülési tapasztalattal rendelkezik az Airbus 320-as repülőgépcsalád különböző típusain.

Budai József oktató- és vizsgáztató kapitány, 13 éve dolgozik a Wizz Air-nél, több mint 8000 órát repült eddig karrierje során a repülőgépcsaláddal, és jelenleg kiképzési vezető-helyettes. Pethes Ákos oktatókapitány, 2011 óta repül a légitársaságnál és 7500 repült órát töltött eddig a levegőben.

A légibemutatón az Airbus A321neo repülőgép lesz látható

Fotó: Wizz Air

 

A légibemutatón látható Airbus A321neo repülőgép a leghatékonyabb egyfolyosós repülőgép, amely kategóriájában a legalacsonyabb utas kilométerenként számított üzemanyag-fogyasztással rendelkezik. A Wizz Air új generációs Airbus A321neo repülőgépét két Pratt and Whitney kétáramú (turbofan) hajtómű hajtja.