Már hat légitársasággal repülhetünk Londonba

Forrás: turizmus.com

 2017. május 04. 17:48

London mostantól minden irányból megközelíthető, a magyar piacra újonnan belépő Flybe révén ugyanis a brit főváros központjától keletre fekvő Southend repülőtere is elérhetővé vált.

A légitársaság első gépe csütörtökön landolt Budapesten.

A magyar és a brit fővárost összekötő közvetlen járatokkal tavaly másfél millióan utaztak, ezzel London toronymagasan vezet a Budapestről elérhető városok listáján.

A Flybe budapesti járatai heti három alkalommal közlekednek, kedden, csütörtökön és szombaton. A légitársaság tervei szerint a járattal a szabadidős utazókat, elsősorban a briteket célozzák meg, akiknek a kontinens legjobb „city break” desztinációit, köztük Budapestet szeretnék kínálni. A járatok menetrendje is ehhez alkalmazkodik: a délutáni órákban közlekedik, ami kényelmesen elérhető a szállodai kijelentkezés után.

A Flybe Embraer E195-ös regionális jet gépét köszöntik Budapesten

Fotó: Budapest Airport

Az új járattal a magyar utasok is nyernek: a még szélesebb kínálat általában kedvezően hat az árakra. London Southend repülőtere ráadásul közvetlen vasúti kapcsolattal rendelkezik, ahonnan 50 perc alatt érkezik be a vonat a Liverpool Street állomásra. Idén nyáron így már 6 légitársaság és 5 repülőtér közül választhatnak az utasok, ha Londonba szeretnének repülni.

Az első járat személyzete és két utasa

Fotó: Budapest Airport

Az exeteri székhelyű légitársaság Európa legnagyobb független regionális fuvarozója – írja az MTI. Éves utasforgalma tavaly 8,2 millió volt, a társaság kiigazított eredménye 5,5 millió font volt 2015-ben, egy évvel korábban 25,5 millió fontos veszteséggel zártak.

Flottájuk regionális típusokból, így ATR-ekből, Embraerekből és Bombardier Q400-asokból áll, 81 gépével a társaság mintegy száz célállomásra repül.