Mozgáskorlátozott utasokkal packáztak a Ryanair járatain

Forrás: turizmus.com

 2023. július 10. 13:52

Egy kilenctagú családot és egy Milánóból hazatérő, kerekesszékes férfit ért sérelem a napokban a Ryanair járatain.

Mozgássérült fiukkal nem engedték őket a sor elejére a reptéren, nem hívták a segítő szolgálatot, és hosszas ügyintézés után végül lezárták előttük a repülőhöz vezető kaput – számolt be egy Ciprusra induló, 9 fős családot hétvégén ért sérelemről az RTL Híradó.

A család 40 percnyi sorban állás után lemaradt a repülőről, így csak másnap jutott el a szigetre. Az édesanya szerint 600 ezres kár érte őket emiatt. Nyilatkozatában azt is állította, hogy a repülőtéren segítség helyett fenyegetést kaptak, pedig többször repült már mozgáskorlátozott fiával, s eddig mindig működött az előre lefoglalt priority lehetőség. A cikk szerint a Budapest Airport bocsánatot kért, a Ryanair viszont az RTL-nek küldött levelében időt kért az ügy kivizsgálására.

Odafelé felengedték a gépre a kerekesszék akkumulátorát, a visszaúton már nem

Fotó: 123rf.com

Egy másik, szintén mozgáskorlátozott utast a Ryanair egy másik járatán ért sérelem, amiről szombaton számolt be az RTL Híradó. A milánói járaton hazafelé tartó férfi kerekesszékének akkumulátorát nem engedték fel a gépre, két választási lehetőséget kapott: marad Milánóban, vagy az akkumulátora nélkül utazik haza Budapestre. A hazatérést választotta, de a milánói repülőtéren maradt 160 ezer forintos akkumulátorát újra meg kell vásárolnia, hogy közlekedni tudjon. A mozgássérült férfi egy koncertre utazott a múlt héten az olasz városba, és az ügy miatt most kártérítést és sérelemdíjat kér a Ryanairtől, mert nem érti, hogy ha odafelé szabályszerű volt az akkumulátor szállítása, akkor hogyan foglalhatták le a visszaút előtt. Ez az utas azt nyilatkozta, hogy számos országba repült már az elektromos kerekesszékével, de eddig soha nem volt problémája. A híradás szerint a légitársaság egyelőre nem reagált a panaszra.

(Nyitó kép: 123rf.com)