Akadálymentesítik a Machu Picchut

Forrás: turizmus.com

 2023. június 30. 09:55

Az Andokban található inka romvárosban nemsokára kialakítanak egy olyan területet, amely akadálymentesen lesz megközelíthető.

Leslie Urteaga perui kulturális miniszter néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy egy jobban megközelíthető területet alakítanak ki a romvárosban fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak és látássérültek számára – írta meg a Latina Press.

A miniszter ugyanakkor cáfolta azt a hírt, amelyet a perui külkereskedelmi és turisztikai minisztérium néhány héttel ezelőtt közölt, miszerint a közeljövőben tervezik a napi látogatói kapacitás fokozatos növelését közel 70 százalékkal.

Nemsokára a fogyatékkal élők számára is jobban megközelíthető lesz a Machu Picchu

Fotó: 123rf.com

Leslie Urteaga szerint eddig öt útvonalat hoztak létre, és problémamentesen tudják fogadni a látogatókat. A jelenlegi létszámkorlát napi 4044 látogató, és ennek még a 90 százalékát sem érték el, pedig főszezon van.

A miniszter arról is beszámolt, hogy a romvárost, amely az ország legfontosabb régészeti emlékműve, a szakemberek gondos munkájának köszönhetően sikeresen meg tudták őrizni a koronavírus-járvány alatt.  Egyben kérte az idegenvezetőket és magukat a látogatókat, hogy tartsák magukat a régészeti lelőhelyre vonatkozó belső szabályokhoz, előírásokhoz és etikai kódexhez.