Nyárköszöntő ANTOR-parti

Forrás: turizmus.com

 2015. június 18. 22:42

Idén is a Károlyi-palotában működő Károlyi étterem és kerthelyisége adott otthont a Magyarországon működő Nemzeti Turisztikai Képviseletek Szövetsége (ANTOR) nyár eleji partnerpartijának csütörtök este.

„Tudom, fogyunk, de vagyunk" – ezekkel a szavakkal köszöntötte a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal képviselet-vezetője, Soňa Jelínková a meghívottakat, majd átadta a mikrofont egy-egy rövid köszöntő erejéig kollégáinak: a Máltai Turisztikai Hivatalt Hangya Edina, a Horvát Idegenforgalmi Hivatalt Marin Skenderovic, Lengyelországot Bakonyi Erika, Ciprust (a 2013-ban bezárt képviselet a követségen belül működik tovább) Ács Viktória képviselte.

Az est vendége volt a tavaly nyugdíjba vonult Elisabeth Parragh-Pataki, a Francia Idegenforgalmi Hivatal volt magyarországi képviselet-vezetője, aki a tőle megszokott temperamentummal fejezte ki, mennyire jól viseli nyugdíjas napjait, s egyben bemutatta utódját, Vecseri Vandát, aki a magyar piacért felelős bécsi irodával tartja a kapcsolatot.

 

A tavalyi ANTOR-est óta a lengyel iroda életében is változás történt, bár január 1-jén bezárt a képviselet, Bakonyi Erika megnyugtatta partnereit, hogy az iroda az ő személyében működik tovább, rendszeresen jelenik meg hírlevelük, Facebook-oldaluk aktív, tanulmányutakat is szerveznek, elérhetők a megszokott e-mail címen, valamint a www.lengyelorszag.travel weboldalon. Bakonyi Erika azt is elmondta, hogy idén jól alakul a kiutaztatás, a magyarok körében Lengyelország továbbra is népszerű desztináció. Ezt a véleményt osztotta Ács Viktória is, aki a számok és mutatók tekintetében szintén jó szezont jósol Ciprusnak.

A baráti hangulatú est – melyen máltai és ciprusi borokat is kínáltak – svédasztalos vacsorával folytatódott az érintett országok ízeivel, s immár hagyományosan tánccal és az elmaradhatatlan tombolával zárult.