Ötszörösére ugrott a bukaresti repülőtér forgalma a járvány lassulása óta

Forrás: MTI

 2021. június 07. 15:56

A bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtér utasforgalma több mint ötször nagyobb a koronavírus-járvány terjedésének lassulása és a korlátozások részleges feloldása után, mint februárban, de még mindig csak a 40 százaléka a járvány előtti időszaknak.

Erről a bukaresti repülőtereket kezelő állami vállalat vezérigazgatója számolt be hétfőn. Cosmin Pestesan elmondta, hogy a múlt hét óta naponta 15-17 ezer utas veszi igénybe a Bukarest melletti Otopeni településen levő légikikötőt, miután februárban csak 3 ezren utaztak. A reggeli órákban indul szinte valamennyi járat.

A légitársaságok arra számítanak, hogy júliusban és augusztusban az utasforgalom 75 százalékra nő a járvány előtti időszakhoz képest. Ugyanakkor hozzátette, hogy a légitársaságok még nem adtak el ennyi jegyet, az utasok egyelőre kivárnak.

Idén 6 millió utas kiszolgálásra számítanak a Henri Coanda nemzetközi repülőtéren

Fotó: Otopeni.ro

A repülőtér vezetősége arra számít, hogy az idén 6 millió utast fognak kiszolgálni. Tavaly 70 százalékkal, 4,4 millió főre csökkent a Henri Coanda nemzetközi repülőtér utasforgalma 2019-hez mérten a koronavírus-járvány miatt, miután 2019-ben 6 százalékkal, 14,7 millióra nőtt az előző évhez képest.