Repüljön Dubajba 100 euró alatt az Eurowingsszel!

Forrás: turizmus.com

 2015. március 05. 19:01

A berlini ITB-n hivatalosan elindult a jegyértékesítés az „új Eurowings" október 25-től közlekedő rövid és hosszú távú járataira. Az interkontinentális járatok a Köln/Bonn repülőtérről indulnak, a legolcsóbb jegyek útvonalanként már 99,99 eurós ártól foglalhatók.

Az „új Eurowings" azon a sikeres Germanwings koncepción alapul, amely szerint a Germanwings egy innovatív, minőségi, diszkontmodellben működő légitársaságként és diszkontmárkaként pozícionálta magát Németországban és egész Európában. Most erre épülve a diszkont-termékportfólió a kontinensen belüli és interkontinentális, ponttól pontig utazások szegmensével bővül, azaz a Eurowings ernyőmárkaként fogja össze az eddigi európai és belföldi útvonalak mellett az interkontinentális városok közötti és nyaralóhelyekre induló járatokat. A 2015/16-os téli menetrendben már megtalálhatók a Dubajba, Bangkokba és Phuketre, valamint a Karibi-térségben található Varaderóba, Bridgetown-ba és Punta Canaba közlekedő járatok.

Az új Eurowings interkontinentális útvonalain a hosszú távú utakra tervezett Airbus A330-200 gépek repülnek majd. A következő téli szezont kezdetben két A330-as típusú repülőgép teljesíti, a flotta pedig néhány éven belül fokozatosan hét repülőgépre bővül. A gépeket a Lufthansa és a Turkish Airlines vegyesvállalataként működő SunExpress Deutschland saját légiutas-kísérő és pilóta személyzetével működteti Eurowings márkanév alatt. Az új Eurowings Németországon kívüli első állomáshelye Bécsben lesz.

A kontinentális járatok tarifái megfelelnek majd a Germanwings 2013-ban bevezetett à la carte koncepciós elven működő árazásának: itt is a Best, Smart és Basic szolgáltatások és tarifák lesznek érvényesek. A Köln/Bonn–Dubaj egyszeri út például 99,99 eurós Basic, 149,99,eurós Smart és 399,99 eurós Best áron érhető el. A Best és Smart tarifájú utak utazási irodákon keresztül is elérhetők lesznek. Március 4-től minden járatra foglalhatók a jegyek a www.germanwings.com oldalon, később pedig a www.eurowings.com oldalon is.

A németországi és Európán belüli útvonalakat jelenleg repülő Eurowings flotta gépeit 2015 elejétől fokozatosan az új Eurowings gépei váltják majd le. A mostanáig üzemeltetetett 23 CRJ 900 típusú gépeket is Airbus A320-asokra cserélik. A flotta első szélestörzsű A320-as repülőgépe 2015. február 1-én repült Hamburgból Prágába. A következő hetekben további gépek érkeznek az új flottába.