Túlszárnyalta a két évvel ezelőttit a lipcsei repülőtér forgalma

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 13. 09:52

A lipcse-hallei repülőtér az első légikikötő Németországban, amely több járatot regisztrált ez év augusztusában, mint a Covid-19-járvány előtt – adta hírül a dpa hírügynökség.

A németországi légiközlekedés feletti felügyeletet ellátó Deutsche Flugsicherung 6693 le-, ill. felszállást regisztrált augusztusban a repülőtéren, ami 5 százalékkal több, mint 2019 augusztusában.

Igaz, a gyarapodás elsősorban a légi szállítmányozási üzletágnak köszönhető; a repülőtér a DHL európai csomópontja, ami miatt a koronavírus-járvány eddig sem érintette olyan mértékben, mint a többi légikikötőt, de a nyaralójáratok emelkedő számából adódó személyszállítási forgalomnövekedésből azért ugyancsak bőven profitált.

A hagyományosan legnagyobb teherszállítási forgalmat bonyolító repülőtér Németországban a frankfurti, amely idén augusztusban 28.882 le-, ill. felszállással a két évvel ezelőtti forgalom 62 százalékát tudta csak realizálni.

A lipcse-hallei repülőtér jó mutatókkal zárta az augusztust

Fotó: ©Flughafen Leipzig/Halle GmbH, Uwe Schossig

Augusztusban egész Németországban összesen 198.460 járatot számláltak a német légtérben, a két évvel ezelőtti 64 százalékát, ami hat hónapja folyamatosan emelkedő tendenciát takar.