Újabb három IC+ kocsit állított forgalomba a MÁV

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 03. 13:09

Augusztus 2-től újabb három IC+ közlekedik a szombathelyi és a zalaegerszegi vasútvonalon.

A húsz nemzetközi vonalra gyártott, új IC+ kocsival együtt így már harmincnégy új járművel találkozhatnak a MÁV utasai.

A vasúttársaság közleménye kiemeli: a MÁV kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű IC+ kocsik gyártását célzó programját, amely a járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét szolgálja a távolsági és nemzetközi forgalomban.

Mindegyik kocsi a sikeres álló- és emelt sebességű futópróba, valamint az utasok nélküli próbaüzem után kapja meg a hatósági engedélyt és állhat forgalomba. Most az új széria 12., 13. és 14. kocsija együtt teljesítette a próbáit, így együtt is indultak útnak. Az első belföldi IC+ kocsik a Zalaegerszeget, Szombathelyt és Veszprémet Budapesttel összekötő Göcsej és Bakony InterCity-vonatokban közlekednek.

Az első belföldi IC+ kocsik a Göcsej és a Bakony InterCity-vonatokban közlekednek

Fotó: MÁV-START

A Balatonnál is utazhatnak az utasok az új kocsikon a nyár folyamán, az Aranypart/Ezüstpart expresszvonatokon (Sátoraljaújhely/Záhony-Balatonszentgyörgy) és a Kék Hullám gyorsvonatokon. A déli parton a többcélú teres 2. osztályú kocsikon, az északi parton termes 2. osztályú kocsikon utazhatunk.

Augusztus közepétől Zalaegerszeg és Szombathely után már a Kelet-Magyarország megyeszékhelyeit érintő, Nyíregyházára közlekedő InterCity-ken is találkozhatnak az utasok az addigra elkészülő újabb kocsikkal.