Újra megnyílt az ETI útjainak magyarországi értékesítése

Forrás: turizmus.com

 2021. február 15. 16:32

Az osztrák utazásszervező cég igazolta az illetékes hatóságok felé a 2021-es évre szóló vagyoni biztosítékát; a biztosított összeg igen jelentős, 6,6 millió euró.

Az ETI 2020-as vagyoni biztosítéka ez év január 31-ig volt érvényes, ezt követően, az utóbbi két hétben – az idei évre vonatkozó vagyoni biztosíték igazolásáig – az iroda felfüggesztette az útjai értékesítését Magyarországon.

A határon átnyúló szolgáltatókat tartalmazó nyilvántartásba vétel érvényességét illetően az utazásszervezőtől megtudtuk, hogy a meghosszabbításhoz szükséges igazolásokat a mai napon, hétfőn megküldték a kormányhivatalnak.

Az ETI egyiptomi kínálatának gerincét a Red Sea-szállodák adják

Fotó: ETI

„A foglalási rendszerben található árak jelentős előfoglalási kedvezményt tartalmaznak, de ezen kívül várhatóak rendkívüli akciók is. Az értékesítést továbbra is döntő részben partnerhálózatunkon keresztül tervezzük, munkájukat és hozzáállásukat köszönjük. Azt tudom ígérni, hogy a velük való kommunikáció részünkről továbbra is emberi, őszinte, nyílt és következetes lesz. A fizetési és foglalási feltételek továbbra is rugalmasak, a jutalékfeltételek vonzók lesznek – ezekben nem tervezünk jelentős változtatást, az átalakuló piaci környezetben sem" – mondta el kérdésünkre Kerekes Gábor irodavezető.

Az ETI Budapestről jelenleg az Egypt Air menetrend szerinti járatával kínálja utazási csomagjait, szombati indulással.

Az utasszám visszaesése Magyarországról a korábbi évekhez képest nagy mértékű, de fontos tudni, ott a hol a szabályzók lehetővé tették, a cég viszonylagos sikerrel üzemelteti járatait. Kiemelkedik közülük a Kolozsvár és Hurghada között közlekedős charter, amely szeptember 2. óta folyamatosan üzemel, „békeidőket" idéző töltöttséggel. Ugyanígy foglalhatóak ETI-programok prágai és katowicei indulással is.

„A nyarat illetően jelenleg – amennyiben az ehhez szükséges viszonylagos nyitásra sor kerül – Budapestről heti két-három hurghadai, továbbá egy-egy Sharm el-sheikh-i és Marsa Alam-i járattal, óvatosan tervezünk a főszezonra, hisz nagyon instabil a járványügyi helyzet" – mondta Kerekes Gábor. Hozzátette: a cégcsoport saját egyiptomi szállodái közül jelenleg négy üzemel, a többit a várható utasforgalom függvényében fokozatosan nyitják majd.

Egyiptomban egyébként a járványügyi adatok jók, a szigorú intézkedéseket az üdülőhelyeken fokozott figyelemmel betartják és figyelemmel kísérik. A járvány kitörése óta szervezetten, magyarországi indulással kiutazott több mint hatszáz utas közül senki nem fertőződött meg kint, tudomásunk szerint. Az ország jelenleg belépéskor 72 órásnál nem régibb negatív PCR-tesztet kér.