Útiköltség-elszámoló szoftver fejlesztéséhez toboroz az SAP Labs Hungary

Forrás: turizmus.com

 2020. február 13. 15:32

Újabb 20 informatikai szakember felvételével bővít az SAP Labs Hungary. Ezzel a céges utazások szervezésére és költségelszámolásokra szakosodott SAP Concur is felkerül a szervezet termékpalettájára.

Idén lesz 15 éves az SAP magyarországi fejlesztőközpontja, az informatikai szolgáltatások fejlesztésére és kivitelezésére szakosodott SAP Labs Hungary.

"2005-ben 50 fejlesztővel indultunk, ma már közel 1000 főt foglalkoztatunk ezen a részlegünkön – mondta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója. – Folyamatosan versenyben vagyunk a régióban, hogy új funkciók, feladatok érkezzenek hozzánk, nagy örömünkre szolgál, hogy most el is nyertünk egy ilyen lehetőséget."

A 71 százalékban Y generációs tehetségeket foglalkoztató és kollégái között 34 különböző nemzetiséget felvonultató, multikulturális budapesti fejlesztőközpont globális léptékben is kiemelt lokáció az SAP hálózatában. Munkatársai főként nem a hazai piacra, hanem európai, közel-keleti és afrikai ügyfeleknek dolgoznak, szinte a teljes termék- és szolgáltatás életciklust lefedve: a szoftvertervezéstől a fejlesztésen át a hibrid környezetet lefedő támogatásig és karbantartásig teljes körű szolgáltatást nyújtanak különböző SAP-s üzletágakhoz és termékekhez kötődve – tájékoztatták szerkesztőségünket.

Naponta több százezer tranzakciót kezel a SAP Concur

Fotó: SAP Labs Hungary

Az SAP öt évvel ezelőtt felvásárolta a Concur Technologiest, mely a vállalati költségelszámolások és -nyilvántartások egy speciális területén, a céges utazások lebonyolításánál biztosít kényelmes, áttekinthető, költséghatékony működést. A társaság szolgáltatásai jól kiegészítik az SAP felhőalapú üzleti szolgáltatási palettáját.

2019-ben született döntés arról, hogy az SAP Labs Hungary az SAP Concur részére építsen ki terméktámogatási és fejlesztői csapatokat, tanácsadói munkával segítve az ügyfeleknél az implementációt, az igényekre szabott megoldás leszállítását, mind az utazási, mind a költségelszámolási területeken.

Magyar-Zimmerman Nicholas, a fejlesztési részleg vezetője elmondta, jelenleg 20 fővel indul, de a továbbiakban várhatóan tovább bővül majd a csapat, a kiválasztás jelenleg is nagy erőkkel zajlik.

Közleményük szerint az SAP Concur világszerte egyre sikeresebb üzleti megoldás a vállalatok körében. A Concur napi szinten több mint egymillió mobilos bejelentkezést kezel, 158 ezer üzleti út foglalása történik az applikáción keresztül, a felhasználók 580 ezer költségszámlát töltenek fel mobilról és 24 óra leforgása alatt mintegy 410 ezer számlás tranzakciót dolgoz fel a rendszer.