Willy Wonka és a csokoládégyár

Forrás: turizmus.com

 2017. február 15. 16:13

A hollywoodi stúdiók és filmek múltja, jelene és utóélete is megér egy misét. Az egyik orlandói bezárt filmstúdió éppen egy amerikai kasszasikerre építi vonzerejét.

Korábban történt

A Charlie és a csokigyár című filmbe csöppen az, aki belép ebbe a színes, édes, és kalóriabombákban dúskáló óriási alapterületű álomvilágba, amelynek főbejárata leginkább egy gőzmozdonyra emlékeztet, az alkalmazottak egyenruhája is autentikus, belül pedig édesség, fagylalt és csokoládéarzenálra bukkanhatunk.

Nem mintha eddig nem botolhatott volna bárki is ezekbe minden amerikai útszéli büfében, de ezt egy óriási területű témaparkban megtapasztalni egészen más.


A  Toothsome Chocolate Emporium Savory Feast Kitchen étterem Willy Wonka abszurd világát idézi meg. Ne gondoljunk 70 százalékos minőségi svájci étcsokoládéra vagy kézműves csokoládészeletekre,, hanem inkább sós karamellára, és szalonnás, bocsánat, bacon-ös fagylaltra, méghozzá reggelire ajánlva.  A különféle ízű, hatalmas pohárnyi tejes turmixok élénkvörös cupcake-kel a tetejükön, már-már bizarrul hatnak, de maga a film sem szűkölködött az efféle színvilágban.

Az étteremben persze nem hiányzik a szokásos amerikai választék, steakekkel, hamburgerekkel és tenger gyümölcseivel, elvégre a gyerek elfárad és megéhezik előbb-utóbb a sok nasstól.

A tavaly megnyílt és a turisták által igen kedvelt édességbirodalom specialitása a Bacon Brittle, amely a bacon-ös fagylaltot csokoládéval bevont baconszeletkékkel és bacon-ös karamellel dúsítja. Természetesen óriási áruház biztosítja, hogy mindezt otthon is megkóstolhassa a család, nehogy kimaradjanak a rokonok a jóból…