50 éve dolgozó idegenvezetőt ünnepeltek Veszprémben

Forrás: turizmus.com

 2022. december 05. 11:27

Czibókné Pszota Ágnes 50 éves idegenvezetői munkássága alkalmából a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ünnepség keretében köszöntötte és emlékezett meg a szakember fél évszázados szakmai tevékenységéről.

A jubileumi ünnepségen a város idegenvezetői, turisztikai szakemberek és a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársai vettek részt – tájékoztatta lapunkat a veszprémi Tourinform iroda.

"Czibókné Ági több mint 20 éve vezet külföldi és belföldi csoportokat a királynék városában a Tourinform Veszprém irodával együttműködve. Hatalmas lexikális tudásával, nyitott és közvetlen személyiségével, lelkesen, szakma iránti elkötelezettségével, nagy alázattal vezeti a turistacsoportokat és ismerteti meg a városunkba látogatókat Veszprém és vonzáskörzetének történelmi múltjával, épített örökségével és kulisszatitkaival. Minden korosztály számára érdekes, magával ragadó előadásait nemcsak a tényszerűség és szakmaiság, hanem a szórakoztató előadásmód is áthatja" – írták a méltatásban.

Czibókné Pszota Ágnes (kékben) a jubileum ünnepségen

Fotó: Tourinform Veszprém

Hozzátették: az idegenvezetők kulcsfontosságú feladatot végeznek annak érdekében, hogy felkeltsék az utazók figyelmét a desztináció szépségei, turisztikai értékei és izgalmas programlehetőségei iránt. A helyi Idegenvezetők szakmai felkészültsége, értékteremtő és közvetítő munkája nagymértékben hozzájárul a desztináció turisztikai versenyképességének erősítéséhez, továbbá, garancia arra, hogy a Veszprém-Balaton egyedülálló módon 2023-ban egy egységes élményrégióként méltón viselhesse az Európa Kulturális Fővárosa címet.