A budapesti strandok legkorábban júliusban nyithatnak ki

Forrás: MTI

 2020. április 27. 14:40

A hagyományos májusi szezonnyitás biztosan elmarad a budapesti strandokon, a fürdők fokozatos visszanyitásának reális esélyét júliusra teszi a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a BGYH a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetre tekintettel március 15-től valamennyi fürdő- és gyógyászati egységét határozatlan ideig zárva tartja, nincs olyan fürdőjük, amely üzemelne.

Ezzel együtt a tulajdonosi elvárásoknak eleget téve március 15-től – egyéb kikötések nélkül – felfüggesztette a tulajdonában álló üzlethelyiségek bérleti díjának beszedését is.

A BGYH hangsúlyozta, hogy figyelemmel kísérik a vírus terjedéséről és annak megelőzéséről szóló kormányzati tájékoztatásokat, utasításokat és maradéktalanul eleget tesznek ezeknek. Emellett folyamatosan elemzik mind a nemzetközi, mind a hazai fürdőszektor intézkedési terveit, és ennek függvényében mérlegelik, készítik elő a saját intézkedési tervüket is.

A jelenlegi terveik szerint, amint feloldják a kijárási korlátozást, a kollégáik megkezdik a fürdők strandfelkészítési, karbantartási munkálatait, ütemezetten. A munkavégzés alatt ügyelnek a fertőzés megelőzésére, terjedésre. Meg kell még ismerniük a szabadtéri fürdőegységek üzemeltetésének esetlegesen megváltoztatott szakhatósági feltételeit, jelezték, hogy a fürdővállalat már február végétől nagyon szigorú üzemeltetési előírásokat vezetett be és a nyitást követően is külön protokoll eljárásrendet kíván megvalósítani.

Vajon mikor nyithat ki újra a Palatinus strand?

Fotó: Facebook / Budapest Gyógyfürdői

A BGYH Budapesten hat strandfürdőt üzemeltet (Palatinus, Paskál, Csillaghegy, Római, Pünkösdfürdő, Pesterzsébet).

Minap beszámoltunk arról. hogy vidéken több fürdőlétesítményt óvintézkedésekkel már júniusban megnyitnának az üzemeltetők, eközben a Magyar Fürdőszövetség a fürdőágazat újraindításhoz szakmai javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak.