A VisitMalta életre kelti Mariját, aki szép, okos és humorérzéke is lesz

Forrás: turizmus.com

 2022. március 23. 15:15

A VisitMalta a napokban mutatta be Mariját, az első virtuális máltai polgárt, a Turisztikai és Fogyasztóvédelmi Minisztérium által szervezett „2030-as digitális turisztikai tervekről” szóló konferencián.

A virtuális informátor tökéletes szinergiában fogja össze a mesterséges intelligencia végtelen lehetőségeit, melyeket egy olyan új modellbe építették be, amin keresztül mindenki könnyen, rengeteg Máltára vonatkozó információhoz férhet hozzá.

Marija egy interaktív, mesterséges intelligencia által vezérelt virtuális lény, amely készen áll arra, hogy segítsen minden turistának, aki többet szeretne megtudni Málta gazdag történelméről és mindenről, ami a máltai szigeteken történik.

Mindössze egy hónapos, és még csak most lépett a tanulás útjára, de ez a tudásbázis idővel bővülni fog, és egyre jobban megismeri és megérti Máltát. Marija mobilalkalmazáson is elérhető lesz, több nyelven is, hogy bármely helyszínen megkönnyítse a látogatók tájékozódását. Ennek a technológiának köszönhetően Marija képes lesz valós időben kommunikálni és válaszolni minden kérdésre, sőt képes lesz egy-két viccet is elsütni.

Ahhoz, hogy Marijaban tökéletesre sikerüljön, a VisitMalta a Reimagne A.I.-vel együttműködve több száz – mesterséges intelligencia által generált – 2D modellt hozott létre, amelyeket végül egyetlen képre szűkítettek, és 3D-ben keltették életre.Marija egy tipikus máltai nőnek tűnik, akinek jellegzetességei és vonásai a mediterrán szigethez kapcsolódnak. A nyelv is döntő szerepet játszott a fejlesztési folyamatban. A máltai szavak kiejtésének és a szókincs sajátosságainak figyelembevételére egy speciális lexikonrendszert építettek ki, ami megfelel egy tipikus máltai beszédstílusnak.

Málta turizmusért felelős minisztere Clayton Bartolo a konferencián elhangzott beszédében kiemelte, hogy a 21. századi technológia integrálása a máltai turizmusba előremutató ebben a felgyorsult világban. A szigetország egyre esélyesebb arra, hogy a digitalizáció éllovasává váljon a nemzetközi porondon.

Johann Buttigieg a VisitMalta vezérigazgatója hozzátette, hogy a VisitMalta számára ez a turisztikai projekt egy újabb lehetőségre arra, hogy a szigetország releváns 21. századi desztinációvá váljon.