Afrika Ünnepe

Forrás: turizmus.com

 2016. május 25. 16:37

Fair Trade reggeli és jótékonysági szemüveggyűjtési akció is lesz az Afrika Ünnepe családi fesztiválon az Öntödei Gyűjteményben, május 28-án.

Fair Trade reggeli, jótékonysági szemüveggyűjtési akció, afrikai karnevál, játszóház és kézműves foglakozások, koncertek, tánc- és viselet bemutató várja az érdeklődőket az Afrika Ünnepe családi fesztiválon 2016. május 28-án, szombaton 10 órától, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben.

Az Ebony Afrikai Egyesület szervezésében megvalósuló családi fesztiválon az afrikai kontinens színes világát ismerhetik meg a résztvevők, ahol változatos programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A rendezvényen lesz hastáncbemutató, arcfestés, afro hajfonás, előadások, koncertek, kiállítások, afrikai tárgyak vására, a vállalkozó kedvűek pedig afrikai dobokat, djembe-ket, csörgőket is kipróbálhatnak, és profi dobosok vezetésével örömzenélésen vehetnek részt. A táncházban mindenki elsajátíthat néhány afrikai alaplépést, és részese lehet a felszabadító, közös táncnak.

A Fair Trade reggeli – Fair Trade sarok keretében a gyerekek és a felnőttek játékos formában ismerkedhetnek meg a méltányos kereskedelem alapelveivel, a fair trade termékek útjával a termelőtől a vásárolókig. Fair Trade kávét, teát és csokoládét is lehet majd kóstolni és afrikai fair trade kézműves termékeket vásárolni.

A fesztiválon bemutatkozik az Ebony Afrikai Egyesület Fair Trade – Afrikai Művészet programja is, amelynek keretében az Ebony gondozásában lévő DLHAMBO – Mozambiki Batikművészeti Egyesület kiállítását is láthatják az érdeklődők.

A Fair Trade Reggeli – Fair Trade Sarok a Visegrádi Alap támogatásával valósul meg, amely projekt keretében május hónapban Magyarországon, valamint a többi V4 országban is hasonló reggeliket szerveztek, hogy népszerűsítsék a méltányos kereskedelem eszmeiségét.

Az Ebony Afrikai Egyesület az Afrika Ünnepén indítja útjára legújabb jótékonysági akcióját is, melynek keretében többek között használható állapotban lévő szemüvegeket fognak gyűjteni afrikai humanitárius programjukhoz.