Április 1-jén adják át A magyar természetfotó nagydíját

Forrás: turizmus.com

 2022. március 01. 15:57

Április 1-jén az Uránia Filmszínház impozáns falai között adják át a Varázslatos Magyarország által idén alapított rangos elismerését, A magyar természetfotó nagydíját.

Az ország legizgalmasabb, ezreket megmozgató természetfotó-pályázata és a magyar nemzeti parkok elkötelezett természetvédelmi támogatója, a  Varázslatos Magyarország hívta életre a versenyt.

Az áprilisi eseményén kiderül, hogy kik nyerték el a fotópályázat kategóriahelyezéseit, ki lett az éves ranglista első 50 legeredményesebb fotósa, és természetesen az is, hogy mely fotósok vihetik haza a nagydíj dobogósainak járó Arany Daru szobrot.

Az est egyben a Varázslatos Magyarország természetfotó kiállításának megnyitója is, a pompás épületben elsőként lesz megtekinthető a csaknem kétszáz lenyűgöző fotóból álló képanyag.

Az est házigazdája Gundel Takács Gábor lesz. Köszöntőt mond Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország alapítója. Az esemény kiemelt vendége a Prima Primissima és Kossuth-díjas Keleti Éva fotóművész, a világhírű természetfotós, Máté Bence pedig exkluzív előadást tart majd.

VM_nagydij

Az est egyben a Varázslatos Magyarország természetfotó kiállításának megnyitója is, a pompás épületben elsőként lesz megtekinthető a csaknem kétszáz lenyűgöző fotóból álló képanyag

Fotó: Varázslatos Magyarország

Az esemény nyitott és ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A férőhelyek limitáltak, így a résztvevőket a szervezők jelentkezési sorrendben regisztrálják.

Az est folyamán a hatályos járványügyi korlátozásoknak megfelelően a látogatók számára a maszkviselés kötelező.