Kiterjesztett valóság múzeumként kel életre a lovagok kórháza Máltán

Forrás: turizmus.com

 2021. január 20. 12:59

Málta XVI. századi ikonikus műemléke AR-múzeumként kel életre, ahol az élményeket a kiterjesztett valóság segítségével habzsolhatjuk.

A Sacra Infermeria, Valletta szívében, a lovagok korának legmodernebb kórháza volt, ma pedig a legmodernebb XXI. századi technológiával életre kel a XVI-XVIII. század, és mi magunk is részesei lehetünk mobil készülékeink segítségével.

A Mediterranean Conference Centreben (MCC) nemrégiben megnyílt múzeum AR-technológián alapuló élménnyel egészíti ki a kiállítást – köszönhetően egy európai uniós projekt támogatásának – és a látogatók így sokkal látványosabban ismerhetik meg a rendkívüli épület titkait – adja hírül a Máltai Idegenforgalmi Hivatal.

Az ódon falak közt létesült élménymúzeum AR-technológiával egészíti ki kiállítását

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

Mielőtt az épület, mint MCC a sziget egyik legtöbbet használt konferencia helyszíne lett, az épület kórház volt, melyet a XVI. században még a Szent János rendi lovagok építettek és használtak. Története első 400 évében, mind a lovagok, mind a franciák, mind pedig az angolok idején kórházként működött. A brit uralom alatt egy ideig a Máltai Rendőrség főkapitánysága székelt termeiben, a II. világháború alatt pedig parancsnoki központ, majd gyerekszínház volt. 1979-től kezdték el rendezvény-, illetve konferenciahelyszínként használni.

A benne korábban is működő múzeum tovább fejlesztésével most sikerült talán legjobban bemutatni és feléleszteni a Sacra Infermeria igazi történetét – írják.

Nézzék meg az új múzeum bemutatkozó filmjét:

A múzeumi túra több könnyedebb, az egész család számára izgalmas programot is tartalmaz. A vizuális élményeket hangeffektek és más hangtechnikai elemek is kiegészítik.

A múzeum legérdekesebb attrakciója a hologramterem, ahol életnagyságban ismerhetjük meg a szigetország történelmének egyik legjelentősebb alakját, De Valette Nagymestert.