Az egyik legmesésebb karácsonyi vásárt ígéri Eger

Forrás: turizmus.com

 2021. november 19. 12:44

Magyarország egyik legszebb és legvarázslatosabb karácsonyi vásárát november 27. és december 24. között rendezik meg Egerben, Budapesttől alig egy órányi autóútra.

A történelmi belváros meghittsége és a fényárban úszó Dobó tér, háttérben a csodálatos Egri várral, évről évre sokakat lenyűgöz. Kicsik és nagyok, családosok és fiatal párok számára Eger a legjobb választás, ha egy igazán látványos, dallamos, csillogó, de mégis meghitt ünnepi ráhangolódásra vágynak.

A látogatókat káprázatos díszkivilágítás, különleges látványelemek, hüttehangulatú melegedő várja, és persze lesznek forralt borok, kürtős kalácsok, kézműves termékek és megannyi karácsonyi finomság is.

A látogatókat káprázatos díszkivilágítás, különleges látványelemek, hüttehangulatú melegedő várja

Fotó: visiteger.com

A szervezők változatos koncertekkel készülnek, fellép többek között Boggie, Rakonczai Imre, Kállay Saunders, az Aurevoir, Ripoff Raskolnikov, Horányi Youli, Kökény Attila, a Groovehouse, Suba Attila és barátai, Iván Szandra és Jász Andris.

A legkisebbek részt vehetnek a jégpalota mesés-játékos programjain, együtt táncolhatnak az Alma Együttes, a HAHÓ Együttes és az Iszkiri Zenekar gyermekkoncertjein, és felkereshetik a mesesétány élethű figuráit.

Frissítés:

A belépési feltételek kapcsán a szervezők kedden arról tájékoztatták lapunkat, hogy 500 fő feletti részvétel esetén kordonozással és a védettségi kártyák ellenőrzésével fognak eleget tenni a járványügyi szabályok betartásának, valamint minden árust és vendéget arra ösztönöznek majd, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket. Úgy tudjuk, ekkora létszámra csak a nagyobb koncerteken számítanak, amelyeket ezért vélelmezhetően alapból el fognak keríteni. Mivel a járványügyi rendelkezések akár napról napra is megváltozhatnak, azt kérik a vendégektől, hogy aktívan kövessék az Eger Advent Facebook oldalát, mert ott fogják közzétenni a fontos, aktuális információkat.

Az egri belváros és a Szépasszonyvölgy vendéglátóhelyei is ünnepi arcukat mutatják az advent időszakában, és érdemes az egri szálláshelyek ajánlatai közül is választani. További információ: visiteger.com