Az út szimbolikáját járja körül a Zarándok Akadémia a Pannonhalmi Főapátságban

Forrás: turizmus.com

 2024. január 14. 15:33

Február 2-3. között rendezik az idei Zarándok Akadémiát. A szakrális-spirituális látogatómenedzsment műhelytalálkozóra szakmai és egyházi szereplőket, a desztinációk látogatómenedzsmentjében érintett kollégákat, zarándokút-állomások és útvonalak üzemeltetőit, valamint utazásszervezőket is várnak.

Első alkalommal 2022-ben rendezték meg a szakrális-spirituális turisztikai látogatómenedzsment műhelytalálkozót Péliföldszentkereszten, 2023-ban pedig megszületett a látogatóbarát szent helyek Zarándok Kódexe is, 2023-Mátraverebély-Szentkúton.

A résztvevők ezúttal is közösen alkothatnak és tanulhatnak egymástól. Az előző évi konferenciákon elindított gondolatokat neves hazai és külföldi zarándok- és turisztikai szakemberek, ezúttal az útonlétre fókuszálva segítenek elmélyíteni, majd átültetni a napi gyakorlatba.

Idén a tervek szerint továbbfűzik a kódex tavaly megfogalmazott pontjait is, három dologra koncentrálva az út során: beszélgetnek az útról mint célról, mint térről és mint találkozásról – közölték a szervezők.

Emellett tartalmas előadásokat is tartanak a résztvevők számára: Hortobágyi T. Cirill panonnhalmi főapát, mint vendéglátó és a rendezvénysorozat fővédnöke nyitja meg a rendezvényt és vezeti be a hallgatókat az útonlét tematikájába, majd Anton Wintersteller, az ausztriai Szent Jakab Zarándokutak Egyesületének elnöke szól az út tartalmáról, dimenzióiról és nyomairól.

Az előadók között lesz Méhes Márton, a bécsi Collegium Hungaricum igazgatója, a bécsi magyar intézet közelmúltban kinevezett vezetője, Zsigmond Gábor, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum múzeum szakmai és tudományos főigazgató-helyettese, Kovács Balázs nemzetközi turisztikai szakértő, a bécsi GD Consulting tanácsadó iroda vezetője, turisztikai szakblogger.

pannonhalma

Idén a Pannonhalmi Főapátság lesz a Zarándok Akadémia helyszíne

Fotó: Pannonhalmi Főapátság

Kerekasztal-fórumokat is szerveznek az útról, amely meghív, megtart és megnyit. Mindezek mellett kalandos, közös felfedezések, egyéni elgondolkodtató idők, orgonakoncert, kincstárlátogatás, könyvbemutató és borkóstoló teszik teljessé a tudásmegosztásnak ezt a kreatív, alkotó és közösségformáló módját.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány által is támogatott műhelymunkára egészen január 28-ig lehet jelentkezni EZEN az oldalon.