Los Angeles-i helyszínek az új Barbie-filmben: rájuk se lehet ismerni

Forrás: turizmus.com

 2023. július 28. 11:21

Több mint egy hete az új Barbie-film tartja lázban a mozikat, aminek története részben az álomszerű Barbie Landben, részben pedig a Los Angeles-i valóságban játszódik.

A Barbie-film produkciós tervezője, Sarah Greenwood és díszlettervezője, Katie Spencer érdekes kulisszatitkokat árult el a Condé Nast Travellernek. Az interjúból kiderül, hogy bár a történet nagy részét London környékén forgatták, egyes jeleneteket Los Angelesben vettek fel. A filmelőzetesben is látható, ikonikus részletben például Barbie és Ken a kaliforniai Venice Beachen görkorcsolyáznak.

 

A két szakember azonban elárulta, hogy Venice Beachnek nem csupán ennyi szerepe van a filmben. Magát Barbie Landet, ahol a Barbiek élnek is Venice Beachről mintázták, annak egyféle utópisztikus tüköruniverzumaként, repedt tükröt tartva a valóságos elé. Míg a valóságban a pálmafák graffitikkal díszítettek és a strand homokja tele van szeméttel, addig a Barbiek filmbeli lakhelyén a pálmafák kérge és a tengerparti homok is rózsaszín és tökéletes.

Így néz ki Barbie Land a filmben

Fotó: Jaap Buitendijk / Warner Bros.

 

A film forgatása során további jeleneteket vettek fel Venice Beach mellett még Century Cityben és Los Angeles belvárosában, a Bank of America épületénél is.

Manapság egyre többen inspirálódnak egy-egy utazás előtt filmes élményeikből, így a film után Venice Beach népszerűsége tovább nőhet.

Az alig egy hete debütált film a nyitóhétvégéjén 155 millió dollárral rekordbevételt ért el.