Bejelentette teljes programját az Örvényesvölgy Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2023. április 23. 18:31

Bejelentette teljes programját a zalacsányi Örvényesvölgy Fesztivál, és elindult a napijegyek értékesítése is a két hétvégén, június 9-10-én és 16-17-én tervezett programokra.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásával érkező nemzetközi sztárvendégek, mint Candy Dulfer, a Gypsy Kings by Diego Baliardo, Kevin Davy White és a Deladap mellett számos új magyar előadót jelentettek be, emellett pedig igazi jazzkülönlegességek, irodalmi programok és e-bike túrák is várják a látogatókat.

A hazai fesztiválok között egyedülálló program lesz a Zalacsányban zajló nyílt, régészeti ásatás, ahol a közönség is bekapcsolódhat majd a feltárási munkákba.

Az első hétvége programjai a magyar hagyományok, a magyar népzene köré fonódnak 2 napon át, gyerekprogramokkal, különleges koncertekkel, esténként táncházzal. A második hétvégén a hangsúly a nemzetközi fellépőkön van, 5 külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, a soul, blues és az elektro-swing legnagyobbjai.

Június 16-án lép fel Zalacsányban az idén harmincadik születésnapját ünneplő Anima Sound System vendégművészeivel, Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas jazzgitáros triójával, és Karosi Júlia jazzénekes is.

Gyárfás István jazzgitáros triója június 17-én, Szabó Gábor, a világ legismertebb magyar jazzművészének emléke előtt tiszteleg. Zalacsányba tér haza New York-ból Németh Ferenc jazzdobos is, aki igazi nagyágyúkat hoz magával: Seamus Blake tenor-szaxofonost, aki jelenleg a Pink Floyd alapító/énekesének, Roger Watersnek a zenekarában játszik, és Gilad Hekselman gitárost is – ők együtt ma az amerikai jazz élet legkeresettebb előadói.

orvenyesvolgy

Már elindult a napijegyek értékesítése is a két hétvégén, június 9-10-én és 16-17-én, Zalacsányban tervezett programokra

Fotó: Örvényesvölgy Fesztivál

Emellett gazdag gyerekprogramok is várhatóak, interaktív mesejátékokkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal. A lenyűgöző természeti környezetben reggel jógával és hangtálfürdővel indulnak majd a szombati napok, napközben ingyenes e-bike túrák indulnak több turnusban.

Afesztivál első hétvégéje ad otthont a Pálos Települések Találkozójának is a Magyar Pálos Renddel együttműködésben.

A sajtóeseményt Mike Friderika, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program programfejlesztési igazgatója nyitotta meg: „Az Örvényesvölgy Fesztivál kiváló példa azon tényezők sajátos együttállására, amelyeket a Veszprém-Balaton 2023 programjában mi is fontosnak tartunk. Annak köszönhetően, hogy a szervezők mernek nagyot álmodni, gyönyörű természeti környezetben fantasztikus zenei teljesítményeket ismerhetünk meg - és mindezt úgy, hogy a térségben élők is a magukénak érezhetik ezt a kivételes két hétvégét.”

Badacsonyi Tamás fesztiváligazgató elmondta, hogy nagy várakozással néznek elébe az első Örvényesvölgy Fesztiválnak. „Bízunk benne, hogy egyedi környezetünkkel, erdei színpadjainkkal, dámszarvasainkkal és különleges programjainkkal lenyűgözzük a hozzánk látogatókat, ahogy ezt tettük a korábbi évek rendezvényein is. A családias és meghitt hangulat fenntartása miatt eseményünk létszámkorlátos, így érdemes elővételben megvásárolni a belépőjegyeket.”